diumenge, 2 de març de 2003 >
Montebrione: un oli i un moscatell reconeguts arreu
L'oli i el vi moscatell de la Cooperativa Agrícola de Montbrió han estat premiats en diferents ocasions per la seva qualitat
M.J.R.
.
Montbrió del Camp
 +
Els productes estel·lars de la Cooperativa de Montbrió són l'oli i el vi moscatell.
Foto:
ABRAHAM SEBASTIÀ.
|
L'oli és el primer producte de la Cooperativa de Montbrió, a molta distància de la resta. És tracta d'un oli DO Siurana. La seva qualitat ha estat reconeguda diverses vegades: l'any 2001 va rebre el Primer Premi del Ministeri d'Agricultura, el Tercer Premi del Consell Oleícola Internacional de França i el Segon Premi en el Concurs Internacional Oli Verge Extra d'Expoliva de Jaén, entre d'altres. El 12% de la seva producció s'exporta a països com Bèlgica, Holanda, Alemanya i Mèxic. La resta es consumeix a Catalunya i també en altres zones de l'Estat. El president de la Cooperativa, Josep Baiges, explica que el secret d'aquest oli són les olives arbequines que s'utilitzen. S'obtenen d'unes oliveres a les quals no els falta aigua, de manera que l'oli que se n'extreu és suau. Pròximament la Cooperativa adquirirà una planta embotelladora automàtica d'oli per donar més agilitat a la seva producció. Una altra de les inversions previstes és un accés directe des del carrer a la botiga.
El vi moscatell
El moscatell Montebrione ha anat recollint premis un darrere l'altre des de l'any 1996. Cent cinquanta anys enrere a Montbrió ja es produïa moscatell, un cultiu quasi exclusiu d'aquesta zona. Enguany s'han obtingut 377.000 quilos de moscatell. La major part s'ha comercialitzat com a raïm i la resta, com a vi dolç, ja que el mercat d'aquests vins és petit: normalment els vins dolços es consumeixen en petites quantitats.
La gent i els pobles de les nostres comarques
MONTBRIÓ DEL CAMP
|