| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 24 d'abril de 2024


dijous, 20 de febrer de 2003
>

Can Casacuberta estrena un fons complet de cent llibres de màgia

La presentació del fons documental a la biblioteca s'emmarca en el festival

MIREIA SABARTÉS . Badalona
La biblioteca de Can Casacuberta de Badalona ja disposa d'un fons documental de màgia «complet i complex, que ha provocat enveja entre els mags», segons el director del I Festival de Màgia de Badalona. III Memorial Li Chang, Enric Magoo. Són un centenar de llibres dividits per a públic infantil i adult, i per a iniciats o avançats en màgia. El fons és inusual perquè aquests llibres només solen ser en «grans associacions de màgia o col·leccions privades de mags», explica Magoo.


+ Des de l'esquerra, Forns (fill de Li Chang), Magoo (director del festival de màgia) i Jané (autor del futur llibre de Li Chang), amb un cartell del mag xinès, a la biblioteca de Can Casacuberta.  Foto: M.S.
El mag Enric Magoo, director artístic del Festival Internacional de Màgia que s'està celebrant a Badalona, va presentar abans-d'ahir dimarts el fons documental. «Hi ha llibres per a infants que s'inicien, alguns combinats amb manualitats per fer els jocs de mans i aprendre'ls», explica Magoo. Els llibres són en català, i només són en castellà quan no hi ha la versió catalana. Pel que fa als volums dirigits a un públic major d'11 anys, el director del festival els separa entre els de coneixements per a avançats i els iniciàtics. Magoo creu que el fons bibliogràfic dóna oportunitats als aficionats a la màgia d'introduir-se en el món sense necessitat de tenir cap tutor i estalviant-se la inversió en material. Abans de la presentació del fons documental de màgia, la directora de la biblioteca de Can Casacuberta, Imma Casals, ja tenia feina per explicar als usuaris que encara no es podien deixar en préstec aquests llibres nous de trinca que parlen de com fer trucs de màgia i d'il·lusionisme. Només en un dia des de la presentació del centenar de llibres de màgia, la biblioteca ja en tenia més d'una desena de demanats. Can Casacuberta disposa així d'un fons especialitzat en màgia que s'afegeix al que ja té especialitzat en solidaritat i cooperació internacional. És l'única biblioteca municipal de la xarxa de la Diputació de Barcelona que disposa d'un fons dedicat a la màgia, i només la de Nou Barris, a Barcelona capital, té un fons semblant, però sobre el món del circ (on els mags tenen cabuda). A més a més, els llibres donen continuïtat als tallers de màgia que s'estan fent en centres cívics i biblioteques. Espectacles entre llibres També en el marc del festival de màgia a Badalona, el ventríloc Selvin va muntar ahir la Festa Màgica Harry Potter a la mateixa biblioteca de Can Casacuberta. Els volums són físicament a Badalona, però es podran agafar en préstec des de qualsevol punt de Catalunya per la xarxa de biblioteques, segons va explic ar dimarts el cap de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament badaloní, Joan Mayné.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Una plaça i un llibre de Li Chang

> L'ESPECTACLE

> El reconegut mag Juan Tamariz actua avui a Badalona amb el Zorrilla ple

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.