| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 d'abril de 2024


dilluns, 27 de gener de 2003
>

L'Ajuntament de Sils no sap com posar fi a una plaga de gairebé 500 coloms

La gran quantitat d'ocells s'ha convertit en un autèntic problema i es busquen alternatives per reduir-ne la població

ANNA PUIG . Sils
L'augment del nombre de coloms a Sils s'ha convertit en un autèntic problema pels veïns i l'Ajuntament. Una plaga de 500 ocells ocupa el campanar de l'església i es mengen el pinso d'una granja de vedells que hi ha molt a prop. Els vianants també n'han patit les conseqüències, per la brutícia i el soroll que generen. El problema que ara es planteja és com eliminar aquesta plaga. L'Ajuntament ha tapiat les obertures de l'església perquè no hi criessin i va cridar uns caçadors perquè disparessin contra els coloms per reduir-ne la població. Però el mètode no ha funcionat ni ha convençut els veïns.


+ Un grup de coloms volant per sobre la granja on van a menjar, situada al costat de l'església de Sils.  Foto: MANEL LLADÓ.
Fa set anys es va deixar anar una parella de coloms pel sector de l'església. I en poc temps la família ha crescut considerablement. Ara són prop de 500 els que ocupen el campanar, es mengen el pinso de la granja de vedells que hi ha a prop i causen inconvenients de tota mena als veïns. El soroll en algunes ocasions és insuportable i embruten els carrers. «Alguna veïna ha patinat per culpa dels excrements dels coloms», explica el regidor de Governació, Antoni Tello (CiU). La primera mesura que es va prendre va ser tapiar les obertures de l'església per evitar que hi criessin i ho fessin malbé tot. Els coloms, però, ara es concentren al campanar i es traslladen fins a la granja del costat quan tenen gana. La propietària ja s'ha queixat en diverses ocasions a l'Ajuntament, el qual va consultar al Departament de Medi Ambient per saber qui tenia competència en aquestes situacions. «Ens van dir que ho havíem de solucionar nosaltres mateixos perquè la plaga es trobava dins el nucli urbà i vam començar a buscar alternatives per reduir-ne la població. Pensem que no s'han d'exterminar però sí controlar la seva reproducció», va dir Tello. Una possibilitat era portar algun altre animal, com un aguilot, perquè els espantés però això podria perjudicar la fauna que hi ha a la zona dels estanys. Llavors es va pensar que un grup de caçadors, aprofitant l'època de caçera, podrien disparar contra els animals. L'oferta la van acceptar els caçadors de Vilobí i la primera prova es va realitzar fa una setmana. La policia local va estar controlant tota l'operació, però alguns veïns es van queixar perquè els caçadors disparaven en direcció al poble i no cap als estanys i alguns animals van caure a les teulades i als patis d'algunes cases. «Hem de demanar disculpes als veïns per no haver-los avisat de tot això però la nostra intenció era trobar la millor solució per regular la població de coloms», va dir Tello. De moment, l'operació amb caçadors no s'ha tornat a repetir i la plaga de coloms continua al municipi. Segons va explicar Tello, l'Ajuntament s'esperarà uns dies i estudiarà altres possibilitats que no siguin tan molestes pels veïns. «Però el que està clar és que hem de fer alguna cosa», va finalitzar el regidor.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Una lluita singular

> Palafrugell contracta una empresa

> L'Ajuntament no sap com combatre una plaga de coloms a Sils

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.