| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 23 d'abril de 2024


dimecres, 25 de desembre de 2002
>

Tradició i religió damunt dels escenaris

Una dotzena de municipis del Camp i l'Ebre celebren les populars representacions dels Pastorets

La versió de Josep M. Folch i Torres és la més representada, sobretot als centres culturals i parroquials

Destaquen les versions que es podran veure al Teatre Fortuny de Reus i al Metropol de Tarragona

EVA GARCIA . Tarragona
Torna el somni d'en Lluquet i en Rovelló. La representació teatral amb més història i tradició de Catalunya es torna a representar com cada any, sense faltar a la seva cita, als teatres i casals de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Més o menys moderns, més o menys adaptats i més o menys musicats, els Pastorets es representaran avui i durant el mes de gener (i fins i tot al febrer) en, com a mínim, una dotzena de municipis de la demarcació. Destaquen les versions que es podran veure a Tarragona a càrrec de la companyia La Golfa, la de Reus (versió musical adaptada) i la del Vendrell, els Pastorets de Catalunya .


+ Imatges de les representacions dels Pastorets de l'any passat al Teatre Metropol de Tarragona (a càrrec de La Salle) i al Vendrell.  Foto: A. PUIG / XAVI JURIO.

Amb més de 800 anys d'història i tradició, els Pastorets tornen als teatres i casals de les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. La versió que va fer Josep Maria Folch i Torres l'any 1916 ha estat la preferida pels grups teatrals tarragonins, sobretot pel que fa a les representacions en centres parroquials i petits casals. Enguany destaquen dues versions de manera especial per sobre de la resta, sense desmerèixer, però, cap altra escenificació. En primer lloc, i per segon any consecutiu, la companyia La Golfa interpreta Els pastorets de Tarragona al Teatre Metropol (1, 2 i 6 de gener). Escrita pel diputat d'ERC Josep Bargalló, es va estrenar l'any passat amb notable èxit de públic i de crítica. Una altra de les versions que cal destacar és la que oferirà el Teatre Fortuny i que anirà a càrrec de l'Orfeó Reusenc els dies 11 i 12 de gener. Es tracta d'una versió musical adaptada que destaca per la seva posada en escena, amb més de 120 actors i figurants, i amb la participació en directe d'una orquestra.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Pessebres d'arreu del món s'exposen al Tinglado 1 del port de Tarragona

> Cent vint anys de Pastorets al Vendrell

> Pastorets, pessebres i tions per celebrar les festes de Nadal i Sant Esteve

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.