| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 24 d'abril de 2024


dissabte, 19 d'octubre de 2002
>

El govern de Pineda no apujarà cap impost el 2003, però el PSC demana menys pressió fiscal

L'alcalde nega que sigui cap estratègia electoral i defensa que l'Ajuntament ha millorat molts serveis

FRANCESC SANTIAGO . Pineda de Mar
El govern de Pineda -CiU i PP- no apujarà cap impost el 2003. Només algunes taxes menors -com ara les parades del carrer, l'escola de música, la formació del Casal de la Dona, l'escola d'adults o la publicitat de la ràdio- pateixen petites variacions d'actualització. El PSC va votar-hi en contra perquè entén que el govern té poca sensibilitat. Els socialistes van defensar que s'abaixés algun impost per reduir la pressió fiscal. L'alcalde, Joan Morell, va negar que la decisió de no apujar les ordenances fiscals respongui a cap estratègia electoral i va defensar que en els últims anys l'Ajuntament ha millorat serveis.


+ Morell (CiU) parlant amb Macip (PSC). Al fons, Peláez (PP) conversa amb Aragall (PSC).  Foto: F.S.
El líder de l'oposició, el socialista Josep Lluís Fillat, va dir que en un moment delicat de l'economia -va recordar el tancament d'Industrial Aragonès- l'Ajuntament s'hauria de plantejar abaixar algun impost. A més, Fillat va recordar que alguns impostos -va posar d'exemple l'IBI- no s'apugen perquè és impossible fer-ho. «Tenim el nivell més alt i legalment no es pot incrementar més», va dir. Tot el debat de les ordenances fiscals del 2003 el va portar l'alcalde, Joan Morell (PP). El regidor d'Hisenda, Joaquim Burjons, es va limitar a fer una breu intervenció per defensar que la congelació dels impostos és, a la pràctica, una reducció de la pressió fiscal. L'alcalde va dir que la decisió de no apujar les ordenances no és cap estrategia electoral i va recordar que el govern sempre ha estat «valent» en temes relacionats amb els impostos. «L'any passat va tocar apujar la taxa d'escombraries i ho vam fer, malgrat que és una decisió impopular», va recordar. Cal Vedat El govern va aprovar en el ple de dijous sotmetre a informació pública la proposta de modificació del pla urbanístic a la zona de Cal Vedat, entre els carrers 11 de setembre, Doctor Fleming i Hispanitat. Morell va dir que el govern atendrà les propostes que puguin fer veïns o col·lectius sobre el futur de Cal Vedat. Pel PSC, aquesta només és una estratègia per aprovar definitivament el canvi de qualificació de Cal Vedat. Si no hi ha al·legacions, la revisió quedarà aprovada definitivament. L'alcalde va defensar que el conveni de Cal Vedat és positiu perquè permet guanyar un equipament i una plaça pública. Fillat va acusar el govern d'anar a remolc de la iniciativa privada.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> El discurs d'Acciardi

> Fosc, molt fosc...

> Més debat sobre les futures canonades de la depuradora

> Arxiven la querella contra l'exalcalde de Canet

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.