| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 26 d'abril de 2024


diumenge, 23 de setembre de 2001
>

Les obres de restauració de l'edifici La Laguna de Sils començaran a finals d'any

El projecte està pressupostat en 120 milions de pessetes

ANNA PUIG . Sils
El local social La Laguna de Sils, un dels més emblemàtics de la població i que va estar a punt de ser enderrocat a causa del seu mal estat, començarà a restaurar-se a finals d'aquest any. El ple de l'Ajuntament va aprovar dimarts el projecte, pressupostat en 120 milions de pessetes. Les obres consistiran a renovar totalment l'interior i exterior de l'edifici, que després s'utilitzarà per fer-hi actes lúdics i culturals.


+ La Laguna està tancada al públic des de fa sis anys a causa del seu estat ruïnós.  Foto: ANNA PUIG.
Tothom apostava per la restauració de La Laguna però les picabaralles entre l'Ajuntament, l'oposició, i l'associació expropietària del local han allargat el procés sis anys. En un principi, la junta de La Laguna volia que el consistori assumís les despeses de remodelació i l'Ajuntament reclamava la cessió del local. Fins i tot es va plantejar la possibilitat d'enderrocar l'edifici perquè no s'arribava a un acord. Finalment, l'any passat l'entitat va cedir el local al consistori. A partir de llavors, l'Ajuntament va iniciar la redacció del projecte, que dimarts passat es va aprovar definitivament en el ple. Les obres estan pressupostades en 120 milions de pessetes i, segons va anunciar l'alcalde, Joaquim Rovira (CiU), començaran a finals d'any. L'estat ruïnós que presenta actualment l'edifici obliga que la remodelació sigui total. Per això es restaurarà completament l'interior i es canviarà la imatge de la façana. «Utilitzarem els locals per fer actes lúdics i culturals i perquè les entitats del poble en puguin disposar», va manifestar Rovira. Per l'alcalde, Sils tenia una mancança de locals per fer-hi activitats quan no era possible fer-les a l'exterior i amb la reobertura de La Laguna el problema se solucionarà. «És el que faltava al poble i amb poc temps ho tindrem a la nostra disposició», va dir l'alcalde.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Sis anys de tenses negociacions

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.