| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 19 de maig de 2024


dissabte, 14 de setembre de 2002
>

Reus. Pérez lamenta que la pròxima reunió del consorci no inclogui la constitució dels òrgans de govern

Considera que «no es comença com s'hauria de començar», però diu que l'important és que dilluns es fa una altra reunió

GERARD GORT . Reus
L'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, pensa que l'important és que s'hagi convocat una altra reunió del Consorci del Camp per dilluns que ve però manifesta que l'organisme «no comença com hauria de començar». Creu que és un error que l'ordre del dia encara no inclogui la constitució dels òrgans de govern de l'ens, una qüestió que considera prioritària per aconseguir l'operativitat del consorci. També lamenta la manera com s'està treballant. «Es preveu debatre un document sobre immigració i almenys nosaltres encara no hem rebut el text, i per tant no ens podem pronunciar sobre un document que no coneixem.» Amb aquest exemple Pérez vol il·lustrar com funcionen de moment les coses en el si del Consorci.


+ Imatge d'arxiu d'una de les reunions del ple del Consorci del Camp celebrades fins ara.  Foto: EL PUNT.
«Si hi ha voluntat política tot es pot fer i entre els municipis del Camp hi ha molts espais de col·laboració possibles», diu Pérez. Però creu que perquè el consorci esdevingui operatiu, i per tant útil per al territori, és imprescindible que es concretin d'una vegada quins són els seus òrgans de govern i que s'estableixi un règim de reunions periòdiques. L'alcalde de Reus especifica que si reclama la constitució del govern del consorci no és amb voluntat de protagonisme sinó perquè ho creu necessari per a l'operativitat de l'ens. A més del document sobre immigració, l'ordre del dia de la reunió de dilluns també inclou el debat per consensuar una actitud respecte a diferents projectes d'obres i infraestructures que afecten el Camp i temes relacionats amb la seguretat ciutadana. Pérez, en l'apartat d'assumptes sobrevinguts, té previst comunicar el missatge de la direcció general de Ports i Transports de la Generalitat per crear la comissió per avançar cap a l'autoritat del transport públic del Camp. L'alcalde considera que a la comissió no només hi han de ser els ajuntaments que gestionen serveis municipals de busos i la companyia ferroviària Renfe, sinó que tenint en compte que la mobilitat és fonamental per al desenvolupament de tot el Camp també cal que el consorci s'afegeixi a la comissió gestora. Encara sobre el funcionament del consorci, Pérez afegeix que s'han de debatre i avaluar els projectes d'altres administracions però que cal que el consorci també treballi en projectes propis. En el cas de la seguretat Pérez comenta que s'ha de discutir un informe sobre la situació després de les reunions amb la delegada del govern a Catalunya, Julia García Valdecasas, i el conseller d'Interior, Xavier Pomés. I també es valoraran les previsions d'augments dels efectius dels cossos policials. L'alcalde de Reus creu profundament en les enormes possibilitats de la col·laboració intermunicipal al Camp de Tarragona, com ja va manifestar dijous en la presentació de la finalització de la connexió de la xarxa d'aigües de Reus amb les de Vila-seca i Salou, que permetrà a aquests dos municipis del Tarragonès abastar-se d'aigua de la xarxa de Reus en cas d'emergència i així garantir el subministramet. En vista a la nova reunió del consorci convocada per demà passat, Pérez no es mostra a priori optimista però insisteix que l'important és que s'hagi tornat a convocar el ple. Sobre l'èxit de la reunió i del futur del Consorci del Camp Pérez té clar que tot dependrà de si realment hi ha voluntat política de totes les parts per avançar.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Reus. «Sí» a la connexió del minitransvasament cap a Barcelona

> Reus. L'Ajuntament adopta mesures en vista a la llei de dèficit zero

> La nova reunió del Consorci del Camp no preveu la constitució dels òrgans de govern

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.