| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 24 d'abril de 2024


divendres, 23 d'agost de 2002
>

Zamora dimiteix com a responsable de futbol sala de la FCF i crea una lliga amb la majoria de clubs gironins

El Tribunal Suprem reconeix la validesa de la Federació Catalana de Futbol Sala

FUTBOL SALA

JORDI PRAT . Girona
Josep Maria Zamora ha deixat aquesta setmana el càrrec com a delegat a Girona del futbol sala de la Federació Catalana de Futbol (FCF). Zamora ha pres la decisió després que una sentència del Tribunal Suprem va reconèixer la validesa de la Federació Catalana de Futbol Sala, fins ara no permesa. La nova federació ha creat una competició que començarà al setembre a les comarques de Girona i que té com a objectiu cobrir tot Catalunya la temporada 2003/04.


+ Josep Maria Zamora i Alejandro Cabezas, ahir, en la roda de premsa.  Foto: J.P.
La Federació Catalana de Futbol Sala es va constituir el 1983 i va redactar els seus estatuts, tres anys més tard. Va ser en aquest moment quan es va iniciar un conflicte de competències amb la Federació Catalana de Futbol, que es va resoldre favorablement a aquest últim organisme el 31 de maig del 1989 després de la intervenció del secretari general de l'Esport, Josep Lluís Vilaseca. Els impulsors de la Federació Catalana de Futbol Sala, però, van presentar un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que el 1991 va anul·lar la decisió de Vilaseca. Aquesta sentència la va ratificar vuit anys més tard el Tribunal Suprem. «La sentència és ferma i, per a nosaltres, és molt satisfactòria després de gairebé vint anys de recursos», va dir Josep Maria Zamora, fins dilluns màxim responsable del futbol sala de la FCF a les comarques de Girona. Zamora va dimitir per participar en el renaixement de la Federació Catalana de Futbol Sala. En aquest sentit, l'objectiu és recuperar la gent que va participar en el projecte inicial l'any 1983. De moment, Alejandro Cabezas serà el president d'aquesta nova federació i Zamora serà el delegat a Girona. «No entenem que el procés hagi estat tan llarg; a Madrid, tots els equips depenen fa anys de la federació de futbol sala i no de la de futbol», van coincidir. El nou projecte començarà aquesta temporada només a Girona. Es faran dos grups de dotze equips de divisió d'honor provincial (la temporada 2003/04 hi haurà un grup de divisió d'honor i un de 1a divisió) i un de segona divisió amb catorze equips, a més de tres lligues locals. De moment, la majoria de clubs de la demarcació -30 clubs i 70 equips, segons Zamora- deixaran la FCF i s'adheriran a aquest nou projecte. «Hem mantingut contactes amb equips de Lleida, Tarragona i Barcelona perquè en un any s'integrin al nostre projecte», van dir. Paral·lelament a l'inici de la competició, la Federació Catalana de Futbol Sala modificarà els estatuts i, a fina l d'any, convocarà un procés electoral. Avui, tant la delegació gironina de futbol sala de la FCF com la Federació Catalana de Futbol Sala han convocat tots els clubs de la demarcació a una reunió informativa a la mateixa hora en diferents llocs de Girona.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.