| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 28 de març de 2024


dijous, 11 de juliol de 2002
>

Divorcis «on-line»

Dues advocades de Mataró fan els tràmits de divorci o separació per Internet

ELENA FERRAN . Mataró
Dues advocades de Mataró, Marta Julià i Gemma Suñé, han creat un espai web que vol facilitar els tràmits de separacions i divorcis a través d'Internet. L'única condició per utilitzar aquest sistema és que les dues parts han d'estar d'acord. Els avantatges és que s'estalviaran temps, també diners i només s'hauran de veure les cares al moment de formalitzar la separació. Al bufet virtual que han inventat aquestes joves s'hi accedeix a la pàgina www.separacioidivorci.com.


+ Marta Julià i Gemma Suñé fotografiades ahir al costat de l'ordinador amb la seva pàgina oberta.  Foto: E.F.
Feia temps que hi donaven voltes per mirar d'atendre els clients a través de la xarxa. «Vaig estar a punt de perdre una clienta perquè em deia que volia fer els tràmits de la separació per Internet», explica Gemma Suñé. Va ser el toc d'alerta per pensar a fer una pàgina a Internet que oferís aquesta possibilitat. El primer avantatge per als clients internautes és que s'estalvien temps. Poden avançar tots els tràmits més burocràtics sense haver de fer visites al despatx. El client que es connecta a la pàgina ha d'omplir un formulari on se li pregunten qüestions que serviran perquè les advocades puguin formular el conveni que han de fer arribar al jutjat. També se'ls demana documentació sobre els béns de la parella que s'han de presentar al procurador. Els clients que de mutu acord es divorcien o se separen només hauran de presentar-se davant el procurador per signar i pagar els costos de tot el procés, que a través d'Internet surt molt més econòmic. Parelles de fet Les dues advocades creuen que els seus clients potencials també poden ser les parelles de fet, que també s'han de regular quan es decideixen separar-se. Les parelles de joves que fa un temps que són casades i que no tenen fills també és un bon perfil. «Quan és així, tot és molt més fàcil i ja venen disposats i amb els coneixements també per fer-ho a través de la xarxa», explica Marta Julià. De la mateixa manera hi ha matrimonis que es van casar als 70 que es van separar però no es van divorciar i ara volen arreglar els papers pensant en les pensions. «Potser els costa retrobar-se després de tants anys i Internet ho pot facilitar», comenta Gemma Suñé. El web que fa quinze dies que s'ha posat en marxa ha rebut milers de visites i de moment ja tenen una clienta virtual que se separarà.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Posar-se al dia

> Dues advocades de Mataró tramiten divorcis per Internet

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.