| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 28 de març de 2024


diumenge, 30 de juny de 2002
>

El grup Port-Bo enregistra «Pessigolletes al cor», un nou recull de cançons de taverna

El disc té un rerefons romàntic en les lletres i les melodies

IMMA BOSCH . Girona
El grup d'havaneres Port-Bo ha enregistrat un nou recull de cançons de taverna. Pessigolletes al cor es presenta de manera intimista, sensual i amb un rerefons romàntic tant en les lletres com en les melodies. El disc consta de tretze peces i s'hi barregen temes tan coneguts com Rosor, melodies originals del grup, sardanes i ritmes poc freqüents, encara que molt cantats a les antigues tavernes, com el xotis La botiguera.


+ Els tres components actuals de Port-Bo: Ireneu Ferrer, Carles Casanovas i Francesc Ramon.
El disc, l'onzè del grup, es va enregistrar a Picap. Consta de tretze peces entre les quals hi ha la coneguda cançó Pel teu amor (Rosor), de M. Poal-Aregall/José Ribas, però també el xotis compost per Antoni Mas La botiguera. El treball discogràfic també conté Amor perdut, de Carles Casanovas i Josep Bastons, autors que també inclouen en el disc les peces: La sirena i la lluna i La Pepa del port. Segueix Negro Abelardo, amb lletra de Miquel Martí Pol i música de Josep Bastons; Golondrina mensajera, de T. Sanmartín; Lluny de ma terra, de M.S. Verdaguer/Josep Bastons; La barca de suro, de Tòful Mus/Josep M. Bastons i el Bitxinxo, de J.L. Ortega Monasterio. A més de la sardana La jove, de J. Saderra, i de les peces populars Jo anhelo vida mia i Virgen de amor. El grup Port-Bo va néixer el 1966 a Calella de Palafrugell amb motiu de la presentació del llibre Calella de Palafrugell i les havaneres. El trio inicial estava format per Josep Xicoira, Carles Mir i Ernest Morató i sovint estava acompanyat al piano pel mestre Frederic Sirés, autor de l'havanera La gavina. Ara el grup està format per Francesc Ramon (Xiqui), tenor; Irineu Ferrer (Mineu), baríton, i Carles Casanovas, baix, guitarra i direcció musical.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Nou recull de cançons de taverna del grup Port-Bo

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.