| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 16 d'abril de 2024


dimecres, 12 de juny de 2002
>

Medi Ambient reconeix que encara no ha resolt com garantir l'estabilitat de la platja de s'Abanell de Blanes

L'única mesura prevista amb vista a l'any vinent és l'abocament de sorra

ALBERT VILAR . Blanes
El Ministeri de Medi Ambient no té projectades encara les mesures necessàries per garantir l'estabilitat de la platja de s'Abanell, a Blanes, davant dels temporals marítims, tot i les constants reclamacions municipals. L'única mesura clara, amb vista a l'any vinent, és la regeneració amb l'abocament de sorra. Així ho va reconèixer ahir el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, durant la seva visita a Blanes. Matas va anar també a les platges de Lloret i la Rubina (Castelló d'Empúries).


+ Matas, a la dreta, durant la seva visita a Blanes, amb la plana major del PP gironí.  Foto: A. VILAR.
«Hi ha el compromís de trobar-hi una solució», va afirmar Matas, malgrat que l'Ajuntament blanenc fa molt de temps que ho reclama. Dins d'aquest compromís, el ministre va afirmar que per ara només s'ha previst la regeneració de la platja amb l'abocament de sorra. «I això anirà acompanyat de diverses actuacions, respectuoses amb el medi ambient, per garantir l'estabilitat de la sorra», va dir. Però aquestes actuacions, segons Matas, que no va voler concretar s'executaran a «mitjà termini». Des de fa temps, el servei de Costes del ministeri té sobre la taula quatre projectes, però res més. Entre les mesures proposades en els projectes hi ha la construcció d'espigons sota l'aigua o guanyar platja fent més estret el passeig. Ja fa un any, Costes es va comprometre amb l'Ajuntament a redactar el projecte. Seguidament, Matas i el seguici del PP gironí van desplaçar-se fins a la platja de Lloret per veure l'actuació de protecció d'un tram de 60 metres del passeig davant els temporals marítims. L'Ajuntament de Lloret reclama allargar l'actuació a la resta del passeig afectat pels temporals, uns 300 metres.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Perilla la compra del Club Med

> L'Estat continua sense saber com resoldre l'estabilitat de la platja de s'Abanell de Blanes

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.