| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 21 de maig de 2024


dijous, 30 de maig de 2002
>

La gamba, tota una artista

la crònica

JOAN TRILLAS .

Patates confitades amb oli d'oliva, gambes de Palamós i espàrrecs verds, prou original; alvocat amb gambes i gelat, unes bones postres; farcellet de salmó amb mousse de gamba, sona prou bé, i val més no parlar de les gambes de Palamós amb el seu mar. Aquests plats i altres propostes, totes originals, es van presentar dimarts a la llotja de la Confraria de Pescadors, dins l'espai de la subhasta del peix, un lloc immillorable perquè els promotors del Menú de la Gamba orquestressin una nova operació de promoció i imatge per a un dels menús més populars i consolidats de la zona. Els cuiners dels restaurants Mas dels Arcs i Maria de Cadaqués, de Palamós, i Guillermo i Simón, de Sant Antoni de Calonge, van apostar aquesta vegada per fer un acte en directe, davant de públic: ensenyar a fer alguns plats, tots amb gambes del dia, com ha de ser. El muntatge dels cuiners es va instal·lar sobre la mateixa cinta transportadora del peix de la flota de Palamós. I tot coronat amb una conferència del biòleg Francesc Sardà, investigador de l'Institut de Ciències del Mar. L'estratègia continua sent un dels plats forts d'aquesta campanya, que ha sabut oferir un producte sense gaires secrets, només que la gamba sigui fresca, el preu, i tot amb ornaments florals promocionals com ara el guardó Gamba d'Or, que aquest any s'ha donat oportunament i oportunista a la cantant Nina. L'invent funciona, però funciona a tots els nivells: des de la legitimitat de donar a conèxier el producte, amb estratègies apropiades, fins a les propostes dels mateixos restaurants. Ara, a més, segons explica el popular xef Toni Izquierdo, es treballa per unir encara més els esforços entre els restauradors de Palamós i Sant Antoni de Calonge, i apostar per polítiques conjuntes per promocionar una mateixa unitat geogràfica.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.