| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 d'abril de 2024


dimarts, 14 de maig de 2002
>

Els incidents a l'estadi de França evidencien la mort del procés cors

L'autonomia a l'illa no figura en les prioritats del nou govern

PILAR ESTEBAN / EFE . París
La xiulada a La marsellesa dels corsos que estaven a l'estadi de França i la irada reacció del president francès, Jacques Chirac, marquen gràficament la mort de l'anomenat Procés de Matignon per a l'autonomia limitada a l'illa. Els xiulets de l'afició de l'equip de futbol del Bastia a la final de la copa de França i la sortida de Chirac de la tribuna han tornat a posar sobre la taula «el problema cors», quatre setmanes abans de les legislatives.

Resoldre el problema cors no figura en les prioritats del govern liderat per Jean-Pierre Raffarin i no ha estat confiat a ningú oficialment en l'executiu constituït fa una setmana, després de la reelecció de Chirac. Aquest, que té com a principal prioritat que la dreta guanyi les eleccions, va aprofitar la xiulada de l'himne francès per il·lustrar la seva nova màxima «d'acció, autoritat, unitat» i per marcar el contrast amb el socialista Lionel Jospin, que va dimitir fa una setmana després de ser eliminat en la primera volta de les presidencials per l'ultradretà Jean-Marie Le Pen. A l'octubre passat, quan centenars de joves, molts d'origen algerià, van xiular La marsellesa en un partit de futbol França-Algèria, l'estupefacte Jospin no es va moure del seu seient. Dos aliats de l'exprimer ministre, Lauren Fabius i el líder socialista, François Hollande, van aprovar ahir el gest de Chirac a l'estadi però van rebutjar qualsevol comparació amb els incidents passats: «Llavors hi havia dos equips nacionals i s'havia d'evitar un incident diplomàtic.» Fabius va dir que el Procés de Matignon, iniciat per Jospin, està «interromput» arran de l'elecció presidencial. Per Jean-Guy Talamoni, cap dels nacionalistes a l'Assemblea corsa, Chirac va tenir «una reacció política i electoralista». «El que estava en joc no era Còrsega, ni La marsellesa, sinó les legislatives», va dir.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> EL PROTAGONISTA

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.