| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 d'abril de 2024


divendres, 3 de maig de 2002
>

El centre sociosanitari obrirà a l'octubre i tindrà plena ocupació des dels primers dies

En el Dia de la Comarca, els alcaldes van visitar aquest centre i els nous espais del Consell Comarcal a l'antic alberg

MARC BATALLER . Figueres
Les fires de Figueres es van obrir ahir a la comarca amb el dia dedicat a l'Alt Empordà. Primer de tot, consellers comarcals i alcaldes i regidors d'una quinzena de municipis van visitar les obres del centre sociosanitari Bernat Jaume, que gestiona l'hospital. Està previst que a l'octubre entri en funcionament una primera fase amb l'hospital de dia i una planta amb 40 places. Segons les previsions, el centre tindrà màxima ocupació des dels inicis. Més tard van visitar els serveis de Joventut i Esports del Consell Comarcal a l'antic alberg i es va celebrar un dinar, en què el Consell va premiar entitats i persones que han destacat com la Unió, la Iaeden, el Consell Regulador de la DO Empordà Costa Brava, Sangtraït i la bibliotecària Inés Padrosa.


+ A dalt, una sala dels arxius de l'hospital al centre sociosanitari Bernat Jaume. A sota, a l'esquerra, els premiats amb els guardons Empordà que atorga el Consell Comarcal. Al costat, la visita d'alcaldes a l'antic alberg, on hi ha els serveis d'Esports i Joventut del Consell.  Foto: M.B.


Si l'any passat, amb motiu de la Dia de la Comarca, es va convidar els alcaldes a fer una visita al castell de Sant Ferran, enguany es va escollir el centre sociosanitari, que ha de servir per pal·liar el dèficit que hi ha a l'Alt Empordà en aquesta atenció. L'edifici disposarà de 122 llits. «L'equipament té un sentit diferent al d'una residència geriàtrica. Aquí es farà una contínua atenció de gent necessitada que no sempre estarà ingressada», va explicar la directora del Bernat Jaume, Maria del Mar Férnández. Després de la primera fase, l'any vinent s'acabarà d'obrir la resta del centre. El següent punt de parada va ser l'antic alberg. Allà es van mostrar les reformes que s'han fet per acollir les dependències de Joventut i Esports del Consell Comarcal, una sala polivalent i el punt d'informació de la Universitat Oberta de Catalunya. Per l'any vinent, està prevista l'habilitació d'un hotel d'entitats. En aquesta nova visita, hi van tornar a assistir una quinzena de representants municipals, tot i que hi havia una absència destacada: l'alcalde de Figueres. Més tard, a la seu del Consell Comarcal, es va inaugurar la mostra Introspecció mediterrània, de Guillem Rocas. La jornada es va arrodonir amb el dinar que cada any celebra el Consell Comarcal i en què s'entreguen els guardons Empordà. El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Empordà Costa Brava va guanyar el premi Pastor, pel seu destacat paper en l'àmbit econòmic i social. La Unió Esportiva Figueres i Sangtraït es van endur el premi Sirena, que es dóna pel foment de la projecció exterior de la comarca. En aquest guardó, el delegat del govern, Carles Llorens, va fer broma amb el president de la Unió, Albert Domínguez: «No és normal que després d'una gran copa, ara tingueu dificultats per salvar la categoria. Esperem que guanyeu ja i no ens feu patir més.» La bibliotecària Inés Padrosa es va emportar el premi Indiketa, per la seva contribució al manteniment de les tradicions; i la Iaeden, el premi Tramuntana, per la seva conservació del medi natural. El president del Consell Comarcal, Jordi Cabezas, va recordar que l'Alt Empordà és una de les zones més privilegiades, però que cal frenar la fuga de molts joves del seu poble natal.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Santa Creu florida

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.