| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 23 d'abril de 2024


dimecres, 1 de maig de 2002
>

Blanes impulsarà un consorci per potenciar la restauració ecològica del darrer tram del riu Tordera

El 14 de maig el consistori podrà entrevistar-se amb la presidenta de l'ACA

ALBERT VILAR . Blanes
L'Ajuntament de Blanes impulsarà la creació d'un consorci de la conca de la Tordera amb els municipis veïns de Tordera, Palafolls i Malgrat de Mar per potenciar la restauració ecològica del curs baix del riu. El mateix Ajuntament demanarà a Ports la situació de diverses obres de prop de la desembocadura. Arran d'altres problemes, sobretot relacionats amb la dessanilitzadora, hi ha prevista una reunió amb la presidenta de l'Agència Catalana de l'Aigua, Marta Lacambra, el 14 de maig.


+ La mota de la Tordera sense vegetació i el mur rocós per protegir els tubs de la dessalinitzadora.  Foto: A.V.
La creació del consorci de la Tordera va ser aprovat pel ple municipal, a excepció d'ERC, que està al govern, que va abstenir-se. La proposta va ser feta per EUiA, a l'oposició, per donar una sortida a la degradació del darrer tram del riu, que s'ha agreujat recentment amb la construcció de la dessalinitzadora. La infraestructura ha provocat, entre altres coses, la desaparició de la vegetació de ribera de la mota, com també l'ocupació de part de la llera del riu amb una nova mota de roques per protegir les canalitzacions de la instal·lació. «Aquest consorci no és possible, és inviable», va afirmar el regidor republicà, Joan Puig, que va proposar crear-ne un d'usuaris i per a tota la conca de la Tordera. L'alcalde, el convergent Ramon Ramos, tot i reconèixer que la seva constitució serà «complicada», també és conscient de la necessitat de tirar-ho endavant. «Algú l'ha d'agafar. I ha de ser Blanes, que és el més important», va manifestar l'alcalde. Argemir González, com a ponent de la proposta, va corroborar la posició de l'alcalde i va deixar oberta la porta a altres municipis amb vista al futur. «És una feina que està pendent», va afirmar González, conscient que l'impacte ambiental de la zona és «molt fort». Abans, el ple també va aprovar, encara que amb el vot en contra de CiU i ERC, la moció del PSC de demanar a Ports de la Generalitat un informe del que es pot fer a primera línia de mar. La moció es va aprovar arran del dipòsit de la dessalinitzadora al costat de la platja i l'espigó ja existent en un extrem de la desembocadura del riu. Les dues mocions de l'oposició blanenca, però, van quedar una mica retallades en tenir-se coneixement, per part de l'alcalde, de la visita a Blanes, el dia 14, de la presidenta de l& ;apos;ACA, Marta Lacambra, que és la promotora de la dessalinitzadora. Els regidors de l'oposició confien que Lacambra ajudi a eliminar alguns dubtes, sobretot en veure l'estat de l'entorn de la infraestructura. Una de les principals preocupacions serà el compliment de les mesures correctores d'impacte ambiental.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.