| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 2 de maig de 2024


dimecres, 17 d'abril de 2002
>

Perilla la continuïtat del Centre Excursionista d'Olot, un dels històrics de Catalunya

La convocatòria d'eleccions a la junta de l'entitat va quedar deserta

JORDI CASAS . Olot
El Centre Excursionista d'Olot (CEO) podria desaparèixer perquè cap dels socis vol substituir Joan Plana a la presidència. Ara, una junta que gestiona els temes més urgents del centre i que intenta buscar persones que se'n facin càrrec, ha advertit per carta als 1.800 socis que la continuïtat de l'entitat perilla. Amb setanta-dos anys d'història, el Centre Excursionista d'Olot és un dels històrics de Catalunya i el tercer en nombre d'associats. Les activitats més immediates, com l'Embardissada i el Ral·li d'Alta Muntanya, es duran a terme aquest mes i el juny, respectivament, tal com estava previst.


+ Sortida a la cova d'Orri, un estiu de la dècada del 1930, poc després de crear-se el CEO.  Foto: VIDAL CEO.
La dissolució del Centre Excursionista d'Olot és un extrem a què cap dels socis vol arribar, però, tal com s'adverteix en la carta que han rebut, és una de les opcions que hi ha sobre la taula en vista de la manca d'un equip que vulgui dirigir l'entitat. De fet, la mateixa junta gestora és el resultat de l'assemblea de socis del passat 8 de març, en què les eleccions van quedar desertes. Aquesta junta va convocar pel 26 d'abril eleccions per als càrrecs de president, vicepresident, tresorer, secretari i nou vocals; el 29 s'havien de proclamar els guanyadors i l'endemà s'havia de fer la presa de possessió dels càrrecs. El cert és, però, que la presentació i proclamació de candidatures estava prevista pel passat 6 d'abril i que cap equip hi va voler concórrer. «No descartem una nova convocatòria, si algun dels socis es decideix a formar junta», va afirmar ahir Ramon Regí, membre de la gestora juntament amb Núria Sucarrat i Joan Bastian. L'altra opció que proposa la junta és la semiprofessionalització de la directiva. En concret, es proposa contractar una mena de director general, que cobri per gestionar tota la feina del centre, sota el control dels socis. «Hi ha molta feina a fer i moltes persones volen fer junta però no tenen temps i, els que sí que en tenen no volen fer-ho», va indicar Regí. En cas que la carta que els socis reben durant aquests dies no faci efecte i no sorgeixi cap equip que vulgui dirigir el centre, la decisió final sobre el destí de l'entitat l'hauran de decidir en una assemblea general. «Els meus companys de la junta gestora i jo estem esperançats que tot plegat s'arreglarà i que no caldrà dissoldre el centre», va afirmar Ramon Regí. A més, hi va afegir: «Personalment i si no hi ha equip, apostaria per un equip semiprofessional.» El Centre Excursionista d'Olot és un dels històrics de l'excursionisme català. Va ser fundat el 1930 i, actualment, té 1.800 socis, que el situen entre els tres primers de Catalunya en nombre d'afiliats. D'entres les activitats de les seccions que té alta muntanya, caiac, descens de barrancs, BTT, escalada, etc. , són molt conegudes la popular Embardissada, el Ral·li d'Alta Muntanya, la Pocatraça, les 24 Hores a Muntanya i l'aplec.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> El refugi de Talaixà, en suspens

> L'històric Centre Excursionista d'Olot és a un pas de la desaparició perquè ningú el vol presidir

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.