| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 4 de maig de 2024


dissabte, 13 d'abril de 2002
>

La gestora d'entitats de l'Alt Maresme porta el problema de l'aigua al Parlament

Una vintena de representants lliuren un document que alerta de l'agonia de la conca i que inclou 16 propostes

Adverteixen que si no es fa res per solucionar la mala qualitat de l'aigua passaran a la insubmissió fiscal

MONTSERRAT MARTÍNEZ . Barcelona
Els veïns de l'Alt Maresme estan farts de la mala qualitat de l'aigua i exigeixen solucions des d'ara. Ahir a la tarda, una àmplia representació de la Gestora de Grups i d'Associacions de Veïns del nord de la comarca va anar al Parlament per exposar la situació i demanar actuacions i compromisos als polítics de tots els partits. Van ser rebuts per diputats del PSC, ERC, el PP i ICV i van lliurar un document amb 16 demandes que té com a objectiu que l'aigua estigui en condicions. També volen una aposta de futur per al riu Tordera, més enllà de la dessalinitzadora, que no veuen com una solució. Si no hi ha resposta, els veïns passaran a l'acció i no pagaran el rebut.


+ El moment en què Rosa Nicolau i Eladio Temiño van lliurar al registre del Parlament el document de la gestora.  Foto: M.M.
«Venim aquí perquè ja no sabem què fer.» D'aquesta manera tan clara la presidenta de l'Associació Veïnal Arenyenca d'Arenys de Mar, Rosa Nicolau, va constatar la situació límit amb què els veïns de l'Alt Maresme viuen el problema de la mala qualitat de l'aigua. Els representants de la gestora van lliurar al registre del Parlament un document amb 16 propostes concretes i que a més tenen data de compliment per combatre la situació. La vintena de veïns de l'Alt Maresme, en representació de diferents municipis i entitats, que ahir a la tarda van anar al Parlament van ser rebuts per la diputada del PSC-CpC i alcaldessa de Premià de Mar Maria Jesús Fanego, pel d'ERC Carles Bonet, per la del PP Àngels Esteller i per la d'ICV Bet Font, que va fer d'amfitriona del grup. Els veïns els van exposar el problema. Nicolau va afirmar que la gestora espera que el document lliurat al Parlament doni fruits i va advertir que si quan la dessalinitzadora estigui en marxa la qualitat no millora, els veïns passaran a l'acció i iniciaran una campanya d'insubmissió fiscal. Nicolau també va exigir que els veïns rebin informació i es va queixar que els veïns hagin de comprar aigua embotellada per beure. Els veïns estan disposats a anar al Parlament europeu. Josep Sauleda, de la Plataforma Salvem la Tordera, va llançar el missatge d'alerta de l'agònica situació que viu el riu: «Hem de dir prou als missatges idiotitzants que s'envien, com que la dessalinitzadora és la solució al problema», va dir. Sauleda va reclamar solucions i un projecte de futur per al riu. Eladio Temiño, portaveu de la gestora de l'aigua, va insistir que la dessalinitzadora no és la solució i va recordar que l'ús de boca té prioritat. Jordi Gasull, de la Confede ració d'Agrupacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), va apel·lar a una nova cultura de l'aigua i va remarcar que una solució és la connexió de l'Alt Maresme a la xarxa del Ter. Els diputats van ser receptius a les demandes dels veïns i van coincidir a dir que la situació és preocupant. La diputada d'ICV va proposar que tots els partits emprenguin alguna iniciativa conjunta a la cambra. Els veïns van penjar una pancarta reivindicativa davant del Parlament.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> QUI DÓNA SUPORT

> Les propostes dels veïns

> La protesta veïnal per l'aigua arriba al Parlament

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.