| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 27 d'abril de 2024


dimarts, 9 d'abril de 2002
>

El conseller de Medi Ambient admet que el riu Tordera ha arribat a una «situació límit»

Vol un nou model de gestió i confirma que la planta dessalinitzadora de l'aigua estarà a punt pel juny

FRANCESC SANTIAGO . Barcelona
El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, admet que la Tordera ha arribat a una «situació límit i insostenible». Ho ha dit en una compareixença davant el Parlament per respondre una bateria de preguntes presentades pel diputat maresmenc Josep Clofent (PSC), que proposa interconnectar les dues xarxes d'aigua que hi ha a la comarca i invertir per millorar la qualitat del servei a l'Alt Maresme. El conseller Espadaler va confirmar que la planta dessalinitzadora que s'està construint a Blanes (la Selva) i que donarà servei a tots els pobles de la banda nord del Maresme entrarà en marxa el mes de juny.


+ Una imatge de les obres de la planta dessalinitzadora que s'està fent a Blanes (la Selva).  Foto: M.M.
La decisió de donar més llicències per extreure l'aigua de la Tordera, la campanya de conscienciació ciutadana i l'obligació d'instal·lar comptadors en totes les captacions són algunes mesures d'un procés que serà «llarg i no sempre senzill». Ho va dir al Parlament de Catalunya el conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, que situa la planta dessalinitzadora de l'aigua com la peça fonamental per començar a redreçar la «insostenible» situació de la Tordera. La planta dessalinitzadora que s'està construint a Blanes (la Selva) estarà llesta a partir del mes de juny. El conseller va respondre les preguntes formulades pel diputat socialista Josep Clofent i va assegurar que el Departament de Medi Ambient i l'Agència Catalana de l'Aigua estan treballant d'acord amb el món local i amb la visió de dissenyar una resposta «integral» als problemes del riu Tordera. Ramon Espadaler va assenyalar que la responsabilitat d'haver arribat a l'actual «situació límit» és compartida. El conseller va recordar durant la compareixença el desenvolupament urbanístic, turístic i agrari que ha tingut la comarca. Sobre les mesures que s'estan prenent per reconduir la falta d'aigua a mitja comarca, el titular de Medi Ambient a la Generalitat va anunciar que quan es posi en funcionament la planta dessalinitzadora de l'aigua hi haurà «un reguitzell de mesures encara més severes», però no va precisar quines són. Davant la falta d'aigua, especialment preocupant durant els mesos d'estiu a causa de l'activitat turística, cada cop hi ha més veus que assenyalen la necessitat d'aplicar restriccions, una mesura que encara no s'ha hagut de posar en pràctica.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Quant costarà?

> La necessitat de connectar les dues xarxes del Maresme

> La Generalitat admet que la sobreexplotació ha portat el riu Tordera a una situació límit

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.