| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 21 de maig de 2024


dissabte, 6 d'abril de 2002
>

La recuperació de les captures obre la temporada del Menú de la Gamba

La cantant i directora de l'acadèmia Operación Triunfo, Nina, Gamba d'Or

JOAN TRILLAS . Palamós
Les captures de gambes de Palamós aquests darrers mesos superen els 25.000 quilos, i doblen el nombre de captures del mateix període durant l'any passat, segons el president de la Confraria de Pescadors, Francesc Subirats. Aquesta recuperació fa preveure un bon any per al menú Gamba de Palamós. Ahir, els organitzadors, en la presentació de la mostra, van atorgar a la cantant Nina el guardó Gamba d'Or. El va rebre de mans de Fabià Estapé, anterior premiat.


+ Nina va rebre ahir la Gamba d'Or de mans de Fabià Estapé.  Foto: J.T.
Aquest augment del nombre de quilos pescats ha motivat també, segons Subirats, una davallada fins a un 30% del preu de la gamba, a conseqüència de les bones captures. Precisament, la veda biològica que s'aplica a la gamba ha estat un element que ha perjudicat el sector en passades edicions, com ara l'ultima. La recuperació de les captures ha permès incrementar els resultats, en relació amb el mateix període, entre els primers mesos del 2001. Uns dels primers beneficiats seran els organitzadors del Menú Gamba de Palamós, que ha arribat a la 9a edició. La presentació La presentació de la nova edició de la campanya gastronòmica es va fer ahir al restaurant Maria de Cadaqués, situat al barri antic de Palamós. En una emotiva cerimònia oficiada pel periodista i presentador Francesc Sánchez i Carcasés, Nina, la popular directora de l'acadèmia del programa de TVE Operación Triunfo, va ser guardonada amb el premi Gamba d'Or. Sánchez i Carcasés va repassar la trajectòria de Nina, que hi va assistir acompanyada pels seus pares, amb gravacions de la cantant, algunes d'inèdites. El menú El menú, amb la participació oficial de tretze restaurants de Palamós i Sant Antoni de Calonge, se celebrarà des d'avui i fins al 22 de juny. La mostra inclou les torrades amb tomata i anxoves de Palamós; 200 grams de gamba mitjana fresca de Palamós; fideus rossejats amb allioli negat; postres; pa; vi i cafè, al preu de 26,90 euros.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.