| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 6 de maig de 2024


dijous, 21 de març de 2002
>

CiU i PP aprofiten que el govern del Consell està en minoria per forçar la retirada del pla comarcal de Joventut

El debat provoca un dur enfrontament entre els grups de l'oposició i el PSC

FRANCESC SANTIAGO . Mataró
El pla de Joventut del Maresme ha iniciat una nova polèmica al Consell Comarcal. El govern PSC, ERC i ICV , que en el ple de dimarts estava en minoria perquè faltaven quatre consellers socialistes, va retirar la ratificació del pla després d'una irada discussió amb CiU, que creu que falten propostes més ambicioses. El PP es va sumar a les queixes de CiU. El president del Consell, Josep Jo (PSC), va respondre indignat que el pla està consensuat amb els ajuntaments.


+ El portaveu de CiU, Albert Batlle, parla amb alguns consellers comarcals del seu grup, just abans de començar el ple de dimarts.  Foto: FRANCESC SANTIAGO.
L'absència de quatre consellers comarcals del PSC Maria Jesús Fanego, Xavier Vilella, Josep Ribas i Rosa Alemany va deixar el govern d'esquerres en minoria. En comptes de perdre la votació, el govern es va estimar més retirar del ple el pla de Joventut després d'una agra discussió entre el conseller de CiU Bernat Graupera i el president del Consell, el socialista Josep Jo. El pla té un import de 65.814,94 euros gairebé 11 milions i el Consell demana una subvenció de la Generalitat de 22.840 euros 3,8 milions de pessetes a través del Pla Nacional de Joventut. Es preveu la creació d'una plana web, l'elaboració d'un fons de recursos, l'edició del butlletí El Buscador, un estudi sobre participació juvenil, temes d'educació intercultural i formació per a tècnics i grups juvenils, entre altres. CiU hi troba a faltar més ambició i accions concretes sobre temes com l'habitatge, polítiques de treball i salut. Bernat Graupera va recriminar que el govern presentés el pla a la Generalitat a través d'un decret i va demanar més participació de tots els grups comarcals. Per CiU, el Maresme és a la cua de les polítiques juvenils que es fan a les comarques de Catalunya. Després d'escoltar Graupera, el PP va canviar el sentit del seu vot. «El senyor Graupera ens ha donat una lliçó, és evident que no hi ha un pla de Joventut estructurat i cal redreçar-ho», va dir el portaveu popular, Joan López. L'actitud dels consellers de CiU i PP va fer indigar el PSC. La portaveu, Conxita Rodríguez, va lamentar que l'oposició aprofités l'absència del conseller que havia portat la negociació del pla Xavier Vilella està de baixa per malaltia i Josep Jo va dir que la intervenció de Graupera l'havia deprimit. El presid ent del Consell va recordar que en els últims mesos hi ha hagut tres reunions per consensuar el pla de Joventut amb tots els ajuntaments del Maresme i que tots els grups comarcals havien disposat de la informació. El vot negatiu de CiU i el PP va obligar el govern a retirar la proposta de ratificació perquè no tenia majoria. Tot i que el secretari del Consell va dir que era legal retirar un punt de l'ordre del dia després del debat, el portaveu adjunt de CiU, Josep Lluís Martí, ho va recriminar enmig d'un gran nerviosisme perquè el president del Consell volia donar per acabat el debat. CiU i PP van fer pagar l'actitud de Josep Jo votant en contra de dues propostes que havien d'entrar en el ple per via d'urgència.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Campoy alerta sobre l'aigua

>

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.