| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 11 de maig de 2024


dimecres, 6 de març de 2002
>

El record de Joan Cardona «Ninyín» presidirà aquesta nit la festa d'entrega dels premis Enderrock

Es publica una cançó inèdita del desaparegut guitarrista de Sopa de Cabra

XEVI PLANAS . Barcelona
El record de Joan Cardona Ninyín, el recentment desaparegut guitarrista de Sopa de Cabra, presidirà la festa d'entrega dels premis Enderrock 2002, que tindrà lloc aquest vespre a la sala Bikini de Barcelona. Durant l'acte es presentarà el número de març d'Enderrock, amb el qual la revista estrena disseny i passa a ser totalment en color. Els lectors d'Enderrock trobaran encartat en el número de març el compacte Premis Enderrock 2002, que inclou una cançó inèdita de Joan Cardona Ninyín.


+ Joan Cardona Ninyín, el desaparegut guitarrista de Sopa de Cabra, en una fotografia realitzada ara fa deu anys.  Foto: LLUÍS SERRAT.
Joan Cardona Ninyín preparava un disc amb La Ninyín's Mine, la seva banda. Una de les cançons que havien de formar part d'aquesta producció és Un home amb sort. Els seguidors de la trajectòria del desaparegut guitarrista de Sopa de Cabra podran escoltar-la en el compacte Premis Enderrock 2002 gràcies a una cessió de la família del músic, que ha volgut donar a conèixer al públic una versió d'aquest tema enregistrada el desembre del 2000 al local d'assaig de Joan Cardona & La Ninyín's Mine a Badalona. La peça s'inicia amb una conversa entre Joan Cardona i Sergi Carós, el baixista de la formació, que amb els seus companys té la intenció d'editar aquest any en un disc les composicions que ha deixat inèdites Joan Cardona. El compacte que s'encarta amb el número 77 d'Enderrock inclou també una versió inèdita de la cançó La Rambla, de Quimi Portet, interpretada per Pomada. La resta de peces que conformen el compacte són extretes dels millors discos en català de l'any passat, a part de Sense el ressò del dring, tema de l'última producció de Pascal Comelade, afegit com a bonus-track. Mesclat, Sapo (grup guanyador de l'apartat de pop-rock del primer concurs Sona 9), Roger Mas & Les Flors, Papa:Noes (banda vencedora del sisè concurs de maquetes d'Enderrock) i Dept. actuaran avui en la festa d'entrega dels premis Enderrock 2002, que pretén ser una mostra de la renovació generada en l'últim any en el panorama de la música popular d'expressió catalana. La votació popular dels lectors d'Enderrock ha escollit Sopa de Cabra com a gran guanyador de pop-rock en els apartats de millor grup, millor disc, millor cançó, millor videoclip i millor concert. Jordi Batiste ha estat el més votat pels lectors en cançó d'autor pel millor disc i com a millor artista. En folk, la votació popular ha distingit Pomada com el millor grup, Els temps estan canviant (d'El Grup de Folk) com el millor videoclip i Vinguen quan vulguen (de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries) com el millor disc. U2 ha estat la banda més valorada en la secció internacional.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> PREMIS ENDERROCK 2002

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.