| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 20 d'abril de 2024


divendres, 1 de març de 2002
>

Presenten el projecte de la depuradora de Pineda als alcaldes de l'Alt Maresme

La plataforma els va lliurar cartes amb les seves propostes per a la riera

MONTSE MARTÍNEZ . Pineda de Mar
Els alcaldes de l'Alt Maresme van conèixer ahir el projecte de la planta depuradora de mà de tècnics de la Generalitat. La plataforma Salvem la Vall de la Riera va aprofitar aquesta trobada per lliurar als alcaldes unes cartes per demanar que siguin sensibles amb la riera.


+ D'esquerra a dreta, Basart, Campolier, Agustí, Morell i Campoy, ahir a Pineda.  Foto: M.M.
L'alcalde de Calella, Josep Basart (ERC), l'alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy (PSC), l'alcalde de Palafolls, Valentí Agustí (PSC) i el de Santa Susanna, Joan Campolier (CiU), es van reunir ahir a la tarda a Pineda amb l'alcalde, Joan Morell (CiU), i un nombrós grup de tècnics de l'Agència Catalana de l'Aigua. L'objectiu era que els alcaldes, que també es beneficiaran de la depuradora que es farà a Pineda, coneguessin els detalls del projecte. Segons Joan Morell, els seus homòlegs han pogut tenir accés de primera mà als detalls de la proposta de la depuradora. Morell va dir ahir després de la reunió, que l'objectiu de la trobada no era prendre cap decisió, sinó tenir coneixement. Morell va explicar que els alcaldes van ser informats de tres alternatives per fer passar les canonades des de l'actual planta decantadora fins a la depuradora que s'ubicarà a l'antiga pedrera de Montpalau una per la riera, una altra per les vinyes i la tercera per la carretera. Joan Morell va dir que els tècnics van informar dels avantatges i les contrapartides de cada un dels traçats possibles per a les canonades. Abans d'entrar a la reunió, que va durar una hora i mitja aproximadament, cada alcalde va rebre de mans dels membres de la plataforma una carta. A la missiva, hi ha les seves propostes: que les canonades no passin per la llera de la riera sinó per la carretera; que es faci un cicle terciari per a tota l'aigua de la depuradora, que es preservi el patrimoni natural i històric de la riera i es regeneri fins al mar.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.