| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 d'abril de 2024


dijous, 16 d'agost de 2001
>

El pou de Palafolls entra en servei per rebaixar el nivell de sal de l'aigua de l'Alt Maresme

Es fa un control perquè els pagesos no tinguin problemes per regar

MONTSE MARTÍNEZ . Palafolls
El pou de Palafolls, que ha de donar aigua en millors condicions a l'Alt Maresme, està en marxa. El regidor d'Agricultura de Palafolls, Joan Grimal (PSC), ha explicat que la nova perforació que ha fet l'Agència Catalana de l'Aigua a l'aqüífer del riu Tordera es va posar en funcionament divendres passat. Des del consistori s'està fent un seguiment exhaustiu perquè els pagesos de la zona no es quedin sense aigua.


+ Una imatge del nou pou a Palafolls ahir a primera hora del matí. Als terrenys s'hi fan obres per construir-hi un tancat al voltant.  Foto: M.M.
El nou regidor d'Agricultura de l'Ajuntament, Joan Grimal (PSC), ha assegurat que el pou que la Generalitat ha fet al costat del riu ja està en marxa. Es va connectar dissabte, encara que les obres als terrenys de l'Ajuntament continuen per acabar de condicionar les instal·lacions amb un tancat. L'aigua que extreu el pou, uns 170 litres per segon, va a la planta potabilitzadora on es barreja amb la resta que extreuen altres captacions, i que ara com ara conté alts nivells de sodi. L'aigua del nou pou de Palafolls és dolça i fa rebaixar la concentració de sodi a l'aigua potable que subministra la potabilitzadora als municipis de Palafolls, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Arenys de Mar i Arenys de Munt. El regidor palafollenc ha explicat que des que es va engegar el pou s'està fent un seguiment perquè cap pagès de la rodalia es quedi sense aigua per regar els seus conreus. De moment, Grimal, que és també president de la Cooperativa de Pagesos de Palafolls, ha assegurat que no hi ha hagut cap problema. Per la seva part, el regidor d'Urbanisme, Joan Aldrufeu (CiU) ha confirmat que no hi ha hagut problemes, i ha explicat que ara es fan les obres per instal·lar una canonada que garanteixi aigua als pagesos, tal i com es va pactar amb l'Agència Catalana de l'Aigua. S'espera que aquest pou permeti rebaixar la concentració de sodi a l'aigua potable, que en les dues últimes setmanes s'ha disparat molt. Les analítiques del 8 d'agost passat indiquen que el nivell de sodi és de 329 mg per litre, quan el límit és de 400 mg després que el Consell Comarcal demanés una exempció. La construcció del pou va aixecar molta polèmica al juny. L'Ajuntament de Palafolls es va oposar al pou i també els pagesos que es van mobilitzar. Després de tres setmanes de negociacions, mobilitzacions i discussions, es va signar un acord entre la Generalitat, els ajuntaments de Malgrat i Palafolls i pagesos.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> El pou de Palafolls comença a funcionar per rebaixar la sal de l'aigua potable

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.