| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 28 de març de 2024


dijous, 17 de març de 2005
>

Maresme. L'emissari submarí de Pineda es torna a trencar i omple d'aigües fecals la platja

L'alcalde, Joan Morell, reclama al Consell Comarcal solucions definitives abans no arribi l'estiu

TERESA MÁRQUEZ . Pineda de Mar
Nou episodi negre per a la platja de Pineda. L'emissari submarí que aboca les aigües fecals al mar quan han estat tractades per la decantadora del municipi es va trencar i durant deu dies hi ha hagut abocaments sense control a la platja. La situació s'ha allargat tant de temps perquè, segons els tècnics, els temporals marins han impedit una actuació més ràpida. L'alcalde de Pineda, Joan Morell (CiU), va aprofitar el ple de dimarts passat del Consell Comarcal per reclamar una actuació definitiva que eviti més accidents en l'emissari, en especial durant l'època d'estiu, tal com ha passat durant els dos últims anys.

«La paciència té un límit i em sembla que a Pineda ja ens l'han posat massa vegades a prova.» Morell es va mostrar rotund i enutjat davant el nou episodi que ha embrutat la platja del municipi amb els abocaments d'aigües residuals. «L'emissari ha petat en una època en què precisament no hi ha el màxim volum d'abocaments en una zona tan turística com la nostra. És una vergonya», va dir l'alcalde. Morell va insistir a recordar que la instal·lació és vella i que, malgrat les reparacions, «pot tornar a trencar-se en qualsevol moment». «De la mateixa manera que els tècnics vénen a reparar l'emissari quan hi ha un accident, exigim que hi facin revisions periòdiques que en garanteixin el funcionament normal», va dir l'alcalde. Per Joan Morell, és «inconcebible» que torni a viure's un episodi similar durant la temporada turística. «L'emissari recull les aigües residuals de cinc pobles, però els més afectats som nosaltres», va afirmar. Per la seva banda, el Consell Comarcal del Maresme, que s'encarrega del manteniment del sistema, ha informat que el mes d'octubre passat, durant una inspecció rutinària del sistema, es va detectar una petita fuita d'aire a l'emissari a l'altura de l'actuació d'urgència que es va fer l'estiu passat. El Consell va informar l'empresa responsable, ACSA, que va fixar la reparació per al mes de gener. «Les obres es van haver d'endarrerir diverses vegades perquè el mal temps no va permetre actuar als tècnics», diu l'informe. Finalment, el 25 de febrer van començar a treballar, però el mal estat de la mar va tornar a aturar les obres. El dia 3 de març es va detectar una taca de brutícia a prop de la connexió feta l'estiu del 2004 i el dia 4 el vaixell draga i cinc bussos van començar la feina que van enllestir ahir.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Maresme. Quinze dies molt llargs

> Maresme. Dos estius patint sorra plena de brutícia

> L'emissari submarí de Pineda es trenca per tercer cop i omple la platja de brutícia

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.