| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 20 d'abril de 2024


dimecres, 23 de febrer de 2005
>

Penedès. Acord històric entre els partits polítics de Cubelles per aconseguir el desmantellament de la tèrmica

Els grups demanaran conjuntament la desaparició de la central a la Generalitat

MÍRIAM DE LAMO . Cubelles
Els partits de l'Ajuntament de Cubelles han arribat a un acord històric en demanar, conjuntament, el desmantellament de la tèrmica i la desqualificació de la zona energètica on es troba instal·lada. Govern i oposició van aprovar una moció presentada per CiU que vol aconseguir que Cubelles desaparegui del Pla Energètic de Catalunya. L'acord es va prendre en el ple de dilluns, després que se celebrés la darrera reunió de la comissió de la tèrmica abans de dissoldre's.

Govern municipal (Entesa per Cubelles, el PSC, ICb, ERC) i oposició (CiU, ICV i el PP) van votar favorablement a la moció presentada per Convergència i Unió en el ple municipal, després d'introduir-hi esmenes que van ser acceptades per tots els grups. Els partits cubellencs van mostrar-se a favor de demanar, unitàriament, la desaparició de la tèrmica i de la zona energètica del municipi a la Generalitat. El document es farà arribar als departaments de Medi Ambient i de Treball i Indústria, i també als ministeris de Medi Ambient i d'Indústria i Energia. De fet, la Generalitat haurà de consensuar el seu pla d'energia amb l'Estat espanyol abans de tirar-lo endavant, segons apunta el govern de Cubelles. Finalment, la moció consensuada pels grups cubellencs s'adreçarà als partits amb representació al Parlament de Catalunya, al Consell Comarcal del Garraf i a diferents entitats de Cubelles. L'acord entre els partits municipals es produïa la mateixa tarda que va donar-se per dissolta la comissió de seguiment de la tèrmica. A les sis de la tarda, els regidors del govern i de l'oposició es reunien a l'Ajuntament per decidir la desaparició d'un organisme creat el maig de l'any passat, i que ha resultat «inoperant», segons la majoria de forces polítiques. Així es produïa la darrera sessió de la comissió, l'objectiu de la qual es complia només dues hores i escaig després en el ple de l'Ajuntament de Cubelles.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Penedès. Laments sobre la comissió

>

> Els partits de Cubelles aproven una moció en què fan front comú a la tèrmica

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.