| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 29 de març de 2024


dimarts, 22 de febrer de 2005
>

Maresme. Milà diu que canalitzar la riera d'Arenys de Munt és una aposta «respectuosa i sostenible»

El conseller de Medi Ambient va inaugurar ahir la depuradora d'aigües residuals dels dos Arenys i Canet

TERESA MÁRQUEZ . Arenys de Mar
El conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, va anunciar ahir la immediata licitació de les obres de canalització de la riera d'Arenys de Munt. Milà no va estalviar elogis per al controvertit projecte «que tant el Ministeri com la Generalitat s'han mirat i remirat», i el va qualificar de necessari, respectuós amb el medi ambient i sostenible. El conseller va inaugurar ahir les instal·lacions de l'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) que dóna servei a Arenys de Mar, Arenys de Munt i Canet de Mar. L'equipament està pensat per satisfer la demanda d'un màxim de 50.000 habitants i ha costat més de sis milions.

Milà va reconèixer que el model de canalització de la riera d'Arenys de Munt «ha après de l'experiència de totes les canalitzacions de rieres que hi ha hagut a la comarca i també del procés participatiu tan intens que es va generar en el poble». «És un projecte diferent als altres, amb una base de laminació i retenció d'aigües amunt ja és un diferencial, la conducció pel rial del poble s'ha fet respectant la vegetació que hi ha i que fa tan singular aquest indret», va especificar, i va afegir-hi «L'únic que farem és que quan vingui una riada l'aigua que baixi, o bona part de l'aigua, anirà canalitzada.» El conseller de Medi Ambient, acompanyat d'una nodrida representació dels tres ajuntaments implicats en el projecte i del Consell Comarcal, va visitar les instal·lacions d'una depuradora que va començar a funcionar fa poc més d'un mes. Milà va recordar que el treball del departament de Medi Ambient de dotar d'aquest tipus d'infraestructures el territori català ha d'anar acompanyat també pel compromís dels municipis, que han d'evitar una urbanització «excessiva i insostenible». D'altra banda, Salvador Milà va recordar que bona part dels equipaments que garanteixen el bon subministrament de l'aigua s'han beneficiat dels fons europeus. «Uns recursos que se'ns acaben», va dir. La intervenció dels alcaldes d'Arenys de Munt -Andreu Majó (AM 2000)-, i Canet de Mar -Joaquim Mas (PSC)- i del regidor d'Arenys de Mar, Benet Maimí (CiU) va anar orientada a felicitar-se per poder gaudir d'un servei mancomunat i haver superat les divergències inicials sobre la ubicació de la depuradora. Els polítics tampoc van estalviar a fer més demandes al conseller.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Maresme. Quinze dies per saber on va la depuradora de l'Alt Maresme

> Maresme. Característiques tècniques

> La depuradora que dóna servei als dos Arenys i a Canet ja està en marxa

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.