| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 20 d'abril de 2024


dimarts, 8 de febrer de 2005
>

Barcelonès Nord. Empresaris i constructors denuncien que obtenir un permís municipal a Badalona és un «calvari»

Diuen que el temps d'espera és molt superior al de qualsevol altre municipi de l'àrea metropolitana

SARA MUÑOZ . Badalona
Obtenir una llicència municipal a Badalona pot esdevenir una odissea per a la persona o empresa que la sol·licita. Així ho denuncien els constructors i empresaris que operen a la ciutat, els quals asseguren que Badalona és un dels municipis on més es fan esperar els permisos. El gremi de constructors de Badalona explica que el mateix permís que a Barcelona s'aconsegueix en 24 hores, a Badalona triga dos mesos. El director de l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament defensa, en canvi, que els permisos s'allarguen només en els casos en què hi ha deficiències en la documentació.

El president de la Federació Empresarial de Badalona (FEB), Joaquim Padrós, no té cap dubte: «Sempre és més fàcil aconseguir una llicència d'activitat en una altra ciutat de l'àrea metropolitana que no pas a Badalona.» Una opinió compartida pel president del gremi de constructors de Badalona, Enric Garí, que assegura que en el moment que es fa la sol·licitud «comença per a nosaltres un auntèntic calvari». Garí sosté que el consistori badaloní «posa molts pals a les rodes» i l'insta a fer oficial la quantitat d'expedients sense resoldre que té sobre la taula, convençut que la xifra resultant seria molt elevada. Actualment, segons els denunciants, un permís d'obres majors triga uns deu mesos de mitjana, mentre que per obtenir el d'obres menors es necessiten una mitjana de dos mesos. Aquests darrers permisos, segons Garí, arriben en 24 hores a Barcelona. El president de la FEB recomana al govern local que si l'aposta que predica per la indústria és certa, «miri de posar remei a aquesta situació». Reconeix que fora del municipi, en temes de concessió de llicències, «Badalona té molt mala fama. Guanyada, però fins i tot excessiva», manté. El temps que s'ha d'esperar fins a obtenir el preuat permís municipal fa que algunes empreses i particulars, segons admet Garí, iniciïn els treballs abans d'hora. «I això que ja mires de demanar-los amb prou marge per no tenir problemes.» Des d'una important empresa que opera a Badalona i que es vol mantenir en l'anonimat comparteixen l'opinió dels presidents de la FEB i del gremi de constructors, i atribueixen el problema a «una descoordinació entre àrees»

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Barcelonès Nord. L'Ajuntament ho nega

> Malestar a Badalona pel temps que triguen els permisos d'obres

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.