Opinió

 

1/73>

Diego Cañamero

16.02.2015

Diego Cañamero: 'Que Albert Rivera ens deixi en pau, als andalusos'

'Cada mozuelo a su nido', diem a Andalusia. Què vol dir això? Doncs que cada territori lluiti pel seu territori. Albert Rivera és català, oi? Doncs que es preocupi per Catalunya, perquè no hi hagi desocupació ni desnonaments ni misèria i perquè hi hagi desenvolupament econòmic. Als andalusos, que ens deixi en pau. Ja n'hem tingut prou, amb uns governs que no solament han portat la nostra Andalusia al cul del món sinó que han ficat la mà en l'esfera pública. 


Em sembla un insult als andalusos dir que ens han d'ensenyar a pescar. No sé ni a què es refereix. Tenim gairebé un milió i mig d'andalusos a Catalunya: suposo que deuen haver contribuït al desenvolupament de Catalunya. Igualment en tenim milers a Europa. Això és perquè la burgesia catalana i del nord de la península van arribar a un acord amb els terratinents d'Andalusia perquè aquesta terra servís de mà d'obra barata. 


Crec recordar que ja hi va haver un intent de Roca de conquerir Espanya des de Catalunya. Jo crec que cal que els andalusos siguem nosaltres mateixos. El senyor Rivera que se centri en els problemes de Catalunya, que nosaltres ja ens preocupem dels d'Andalusia. Ja en tenim prou perquè a sobre vingui algú a voler-nos salvar. No necessitem salvadors d'enlloc. Som els treballadors i els ciutadans que resolem els nostres problemes. Ara als andalusos ens toca mirar de desfer-nos d'aquests governs nefasts que hem tingut. 


 


Diego Cañamero, portaveu del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT)
(Opinió recollida telefònicament per la redacció de VilaWeb.)

Editorial