Opinió

 

1/73>

Iñaki Aicart

20.01.2014

'La gent continuarà penjant llaços de manera clandestina'

Amb la llei de símbols, han convertit en il·legal un símbol que forma part de la cultura popular de les Illes. Es podria comparar amb els temps del franquisme. Què passarà? Segurament hi haurà gent que voldrà mantenir-los, i ho farà de manera mig clandestina. Cap claustre no el penjarà oficialment, però hi haurà qui el penjarà, com a denúncia de la llei, i serà difícil d'acusar ningú en concret. 


Pareix que la llei de símbols descarrega tota la responsabilitat en els equips directius, i segons quines actuacions no són responsabilitat dels directors. Es troba en una situació en què ha d'informar la conselleria si hi ha cap llaç o símbol penjat, però per ventura no serà qui l'hagi de llevar. Per exemple, si hi ha un llaç pintat en una paret, el director no s'ha de posar a pintar-hi al damunt per tapar-lo. 


Fins ara el govern ha actuat a partir de denúncies presentades per persones o entitats alineades amb Bauzá, com el Círculo Balear i alguna associació d'estudiants. Hi ha una connivència entre el govern i el Círculo en matèria d'educació, i és previsible que denunciïn els casos que vegin. Perquè actuar d'ofici és complicat: no crec que enviïn els inspectors a mirar si hi ha senyeres o llaços verds a cada centre. 


El comitè de vaga de l'Assemblea de Docents pensam que l'assemblea ha de donar suport ple a qualsevol cas de sanció o expedient arran de la llei de símbols. Tenim disponible la caixa de resistència i actuarem de manera unitària com fins ara.


 


Iñaki Aicart, portaveu de l'Assemblea de Docents de les Illes.
(Opinió recollida via telefònica per la redacció de VilaWeb.) 

Editorial