Opinió

 

1/73>

Empar Marco

04.05.2013

Empar Marco: 'El govern valencià té molt poca autoritat ètica per donar lliçons de respecte'

Tots hem conegut en aquests últims mesos que el govern de Francisco Camps va imposar el silenci a Canal 9 sobre l'accident del metro el juliol de 2006. Ens va indignar, però no ens va sorprendre massa perquè de tots és sabut que Canal 9 ha sigut usat com una eina de poder dels diversos governs valencians.


Per això tampoc no és estrany que ara vulguen que s'impose a TV3 una manera de referir-se al territori i a la llengua. Però la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals té un llibre d'estil molt respectuós amb els signes d'identitat valencians, i continuarà essent el referent per mi i estic segura que per a la resta de periodistes de TV3.


És lloable que els governs valencià i català arriben a acords de reciprocitat, però criticable que ho facen amb condicions. Vull pensar que les amenaces del govern valencià es quedaran en eixe àmbit de la política tan insalubre i que tan lluny s'ha situat dels problemes de la gent. Però és decebedor que el govern de Fabra continue manipulant amb els signes d'identitat. El valencià és la nostra manera de denominar el català (com està reconegut en tantes sentències judicials). Comunitat Valenciana és el nom oficial i País Valencià és una denominació històrica perfectament reconeguda en l'Estatut d'Autonomia i molt ben emprada per referir-se a l'espai social i físic que formem els valencians.


Respectar, per mi, és també admetre la pluralitat de denominacions. I un govern que ha sigut capaç de tallar i multar emissions parteix de molt poca autoritat ètica per donar lliçons de respecte.

Editorial