Una volta pel Mobile del 2016

  • Joan Jofra explica aquesta setmana a l'Internauta les Startups del Mobile World Congress

VilaWeb
Joan Jofra
27.02.2016 - 09:27

Ja us ho imaginàveu que aquesta setmana parlaríem del Mobile, perquè tothom en parla i perquè és un gran esdeveniment.

Per no explicar el que tots ja saben, intentaré parlar de les startups, les que més necessiten donar-se a conèixer i les que més esperances hi posen, no en el Mobile estrictament sinó en el 4YFN.

Deixeu-me explicar una mica l’organització del GSMA Moblie World Congress, aquesta gent són els organitzadors del congrés, i el Mobile World Capital és la Fundació en la qual participen l’Ajuntament, la Generalitat, el Ministerio, la Fira i el GSMA i és l’organització responsable de fer que el Mobile doni fruits per a tota la ciutat de Barcelona, per exemple aquest any van fer l’estudi de l’escletxa digital a la ciutat de Barcelona.

Una de les seves eines és l’organització del 4YFN (4 Years From Now, o, traduït D’aquí a 4 anys) que és un acte, exposició o show, digueu-li com vulgueu que vol promocionar les noves empreses, també conegudes com a startups, i això és el que vam anar a buscar aquest any.

El preservatiu
L’Oscar Flores de Madeofgenes em va sorprendre regalant preservatius pels passadissos del 4YFN. A Madeofgenes ens ofereixen seqüenciar el nostre genoma, guardar-lo i fer-lo servir per consultar-lo i utilitzar-lo tantes vegades com vulguem en els serveis de salut personalitzats que ens ofereixeran o, coses més simples, com per exemple cosmètica personalitzada adaptada segons el nostre ADN, dietes a mida per aprimar-nos més ràpid i millor, vaja que el futur està al nostre codi genètic, no perdeu de vista a la gent de Madeofgenes.

jofra1

El seu model de negoci es basa a vendre’t primer la seqüenciació, entre 3.000 i 5.000 € i, una vegada llesta, a la seva botiga (app store en idioma startup) ens vendran tot el que necessitem.

Carregar el mòbil
No cal que us expliqui que un dels principals maldecaps que tenim amb el nostre mòbil és la càrrega de la bateria, almenys mentre el grafè no les millori, així que vaig anar a veure a la Silvia Párraga de YupCharge que tenen sistemes ecològics de càrrega per llocs a on passa gent o per pavellons.

No només us donen electricitat pel vostre mòbil sinó que us ofereixen wifi i porten sensors mediambientals per mesurar la temperatura i avaluar l’aire o la pol·lució del lloc a on estan instal·lats.

jofra2

Un sistema que pràcticament tots al 4YFN hem fet servir és l’armari carregador que, com podeu veure al vídeo i a la foto, té tot de calaixets on cada usuari pot guardar i tancar amb clau el seu mòbil o ordinador mentre es carrega.

jofra3

Les acceleradores
La millor manera per una startup d’arribar al mercat consisteix a tenir l’ajuda del que s’anomena empreses acceleradores.

Les acceleradores són empreses que seleccionen empreses joves innovadores, per això hem anat a buscar en Ian Collingwoog, de Startupbootcamp, una acceleradora que selecciona 10 empreses cada any a tot el món per ajudar-les, connectar-les amb altres empreses del seu sector i formar-les en el seu procés de creixement i de sortida al mercat. Aquesta acceleradora està ajudada per Amazon, Salesforce, Google, Intel i Samsung.

jofra4

El seu negoci està a invertir en aquestes empreses startups i recollir els beneficis de les que triomfen al mercat, i al 4YFN estaven presentant les empreses que ja acabaven el seu cicle de formació i sortida al mercat.

El turisme
En el sistema econòmic català i les startups d’aquí no podia faltar una que posés el focus en el negoci del turisme, i aquests són els de WeGoCITY i per això hem parlat amb en José Manuel Roldán, que ens explica com funciona el que ell anomena un agregador de continguts per a turistes per ajudar-los o per fer de cicerone de la seva experiència turística a una ciutat concreta. Fa dos anys que treballen en un sistema d’intel·ligència artificial per aconsellar-nos com omplir el nostre temps segons les nostres preferències.

jofra5

El vídeo de tot això el veure a continuació:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any