Una trentena de poetes de tot el país reciten a Berga per la llibertat i la república

  • L'acte vol recuperar l’esperit del Festival Popular de Poesia Catalana que es va fer el 1970 a Barcelona

VilaWeb
Redacció
09.09.2018 - 01:55

Enric Casasses, Manuel Forcano, David Caño, Marta Pessarrodona, Roser Amills, Núria Martínez-Vernis, Blanca Llum Vidal… són alguns dels trenta poetes de tot el país que aquest vespre participaran en el recital Paraula de Poeta. Es farà a la plaça de Sant Pere de Berga a les 19.00 i serà un acte obert a tothom. El recital, que ha estat impulsat per l’associació cultural i cívica TeatRe amb R de República, Òmnium Berguedà, l’ANC de Berga i l’Ajuntament de Berga, vol ser un clam per la llibertat i a la república.

Però aquests trenta poetes provinents d’arreu de Catalunya, de les Illes Balears i del País Valencià, no actuaran sols: els sons de la Patum de Berga, la coral Polifònica de Puig-Reig i grans noms de l’escena catalana com ara Joan Lluís Bozzo, Anna Sahun, Joel Joan, Carme Sansa o Enric Majó els acompanyaran. Els poemes tindran una durada mitjana de tres minuts i s’intercalaran amb diverses interpretacions musicals. També es preveu un homenatge als presos polítics i als exiliats.

Segons explica l’actor Enric Majó, que a més de portaveu de l’entitat organitzadora també farà de mestre de cerimònies, ha estat el context actual el que els ha empès a muntar l’esdeveniment. Per això el tema central de la majoria dels poemes que es llegiran són la llibertat i la república. I afegeix que la selecció dels rapsodes s’ha fet amb l’objectiu que fos representativa de tota una generació de poesia en català.

El recital s’inspira en la trobada de poetes que es va fer l’any 1970 a la sala Gran Price de Barcelona en el marc del Festival Popular de Poesia Catalana. L’esdeveniment va comptar amb la representació més important de totes les tendències de la poesia catalana del segle XX: Feliu Formosa, Joan Oliver-Pere Quart, Salvador Espriu, Joan Vinyoli, Josep Palau i Fabre, Joan Brossa, Gabriel Ferrater… Després d’aconseguir burlar a la censura franquista, el festival es va convertir en un acte d’afirmació poètica, catalana, política i de les llibertats més elementals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any