Una associació critica que la Generalitat “no faciliti” l’educació bilingüe

  • L'Assemblea per a l'Escola Bilingüe de Catalunya (AEB) ha lamentat aquest dimecres que la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat "no faciliti" l'educació bilingüe o trilingüe als centres educatius públics i concertats.

VilaWeb
Redacció
29.03.2017 - 11:35

BARCELONA, 29 (EUROPA PRESS)

L’Assemblea per a l’Escola Bilingüe de Catalunya (AEB) ha lamentat aquest dimecres que la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat “no faciliti” l’educació bilingüe o trilingüe als centres educatius públics i concertats.

En un comunicat, retreu que en el full de preinscripció escolar “no té habilitada cap casella on es pugui sol·licitar l’ensenyament en les dues llengües cooficials” i siguin escolaritzats en la immersió lingüística, i ha demanat al Ministeri d’Educació que impugni la normativa.

L’associació ha sostingut que tant el castellà com el català han de ser llengües docents i de comunicació entre els integrants de la comunitat educativa, i ha afirmat que assessorarà famílies que sol·licitin ensenyament en castellà.

El Parlament va rebutjar aquesta setmana passada una moció del PP per garantir que en cada municipi o zona d’escolarització hi hagi almenys un centre d’educació Primària i un altre de Secundària públics on siguin vehiculars el català i el castellà, a més de l’aranès per als municipis de la Vall d’Aran (Lleida).

Els populars i Cs van ser els únics que van donar suport a la moció, mentre que la resta dels grups parlamentaris van votar en contra de tots els punts de la iniciativa, que demanava introduir en l’imprès oficial de preinscripció per als propers cursos la casella per conèixer les preferències lingüístiques d’escolarització de cada família per al primer ensenyament.

L’AEB també ha considerat que el sistema educatiu català “discrimina alumnes que procedeixen de la resta de l’Estat considerant-los d’incorporació tardana i, malgrat que durant els dos primers anys estan exempts de l’assignatura de català, les troncals són realitzades en aquesta llengua i no realitzen les proves de competències bàsiques a pesar que podrien fer-les en castellà, segons l’associació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any