Un projecte de la UE i la UPF fomentarà la inclusió escolar de nens gitanos a Barcelona

  • Un projecte cofinançat per la Unió Europea (UE) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) fomentarà la inclusió escolar de nens gitanos a Barcelona en una iniciativa que inclourà tallers durant un any amb la participació de personal de les escoles i famílies.

VilaWeb
Redacció
20.04.2017 - 17:08

BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

Un projecte cofinançat per la Unió Europea (UE) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) fomentarà la inclusió escolar de nens gitanos a Barcelona en una iniciativa que inclourà tallers durant un any amb la participació de personal de les escoles i famílies.

El projecte ‘Vakeripen’ (‘conversa’, en llengua romaní), que combina investigació i treball social, té per objectiu millorar tant aspectes pràctics com de coneixement sobre la construcció de models de treball sostenibles contra l’exclusió, el fracàs escolar i l’abandonament dels estudis entre el poble gitano, ha informat la UPF en un comunicat.

Proporcionarà fòrums per a la formació del professorat, el diàleg i l’intercanvi entre les famílies gitanes i representants de la comunitat gitana, les escoles i les autoritats locals de l’àrea de Barcelona, i vol establir canals constructius i duradors de comunicació entre les famílies gitanes i les escoles.

Durant un any, des de març d’aquest any a març del 2018, el projecte inclourà una sèrie de tallers als barris de Bon Pastor, la Mina, Hostafrancs, a Barcelona, i de Sant Roc de Badalona, amb personal escolar, famílies gitanes i promotors escolars.

El Grup d’Investigació Interdisciplinari sobre Immigració de la UPF, la fundació privada Pere Closa i l’associació cultural Rromane Siklovne del barri de Bon Pastor exerciran de moderadors i observadors durant les trobades, i propiciaran la creació d’un primer contacte entre la universitat i els nens gitanos.

Els objectius són sensibilitzar els mestres per lluitar contra els estereotips; prevenir l’abandonament i fracàs escolar i promoure una actitud positiva cap a l’educació, i crear una plataforma per al diàleg regular entre les comunitats romanís i les autoritats locals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any