Un Messi gloriós guia el Barça cap a la 29a Copa del Rei

• L'equip blaugrana alça el títol en l'últim partit de Luis Enrique a la banqueta

27.05.2017 - 23:24
Actualització: 27.05.2017 - 23:47

El Barça ha tancat la temporada i l’era Luis Enrique amb una victòria a la final de la Copa del Rei davant l’Alavés (3-1). Amb un Messi estel·lar, l’equip blaugrana ha guanyat la seva 29a Copa, la tercera consecutiva, i ha permès acomiadar la temporada amb un títol.

El davanter argentí, molt endollat, ha obert la llauna amb un gran gol des de fora l’àrea a la mitja hora de joc. Tot just celebrat el gol, l’Alavés ha igualat el marcador gràcies a un llançament de falta esplèndid de Theo Hernández que ha superat Cillessen. El Barça no s’ha deixat intimidar i, amb dues fuetades abans del descans, ha sentenciat la final amb gols de Neymar i Alcácer.

Primer, el brasiler ha protagonitzat una gran jugada per la banda esquerra, ha cedit a Messi a la frontal i l’argentí ha fet una passada per a la incorporació d’André Gomés. El portuguès, que avui ha jugat de lateral dret després de la lesió de Mascherano, ha fet una centrada rasa al segon pal i allà, Neymar, ha empès l’esfèrica al fons de la xarxa.

Amb l’Alavés tocat, Messi ha ensumat sang i ha deixat una altra jugada per a la seva videoteca. A peu parat, el ’10’ ha arrencat des de l’esquerra fins dins l’àrea driblant quatre rivals i ha fet una passada subtil per a Paco Alcácer, que ha afusellat el porter amb un xut creuat.

A la segona part el Barça s’ha limitat a gestionar el cronòmetre i a defensar la renda. L’Alavés ha intentat acostar-se a la porteria blaugrana, però gairebé no ha disposat d’ocasions per a reduir la distància que reflectia el marcador. Aleix Vidal ha reaparegut a la recta final del partit després de la greu lesió que va patir el febrer precisament contra l’equip basc.

Així doncs, els catalans han alçat la Copa i han celebrat el títol amb els afeccionats desplaçats al Vicente Calderón. Us oferim els vídeos dels gols de la final.

Gol de Messi (1-0).

Gol de Theo Hernández (1-1).

Gol de Neymar (2-1).

Gol de Paco Alcácer (3-1).