Un matrimoni de dones de Dénia aconsegueix que Registre inscriga el seu nadó com a fill de les dues

  • Lennon, el fill xicotet d'un matrimoni de dones de Dénia (Alacant), ha sigut reconegut finalment com a fill de les dues i com a germà dels altres dos fills de la parella, segons ha confirmat a Europa Press Maria José Torres, una de les integrants de la parella.

VilaWeb
Redacció
17.02.2017 - 14:02
Actualització: 17.02.2017 - 14:22

ALACANT, 17 (EUROPA PRESS)

Lennon, el fill xicotet d’un matrimoni de dones de Dénia (Alacant), ha sigut reconegut finalment com a fill de les dues i com a germà dels altres dos fills de la parella, segons ha confirmat a Europa Press Maria José Torres, una de les integrants de la parella.

El cas es va conéixer el 22 d’agost quan el jutge encarregat del Registre Civil de Dénia va rebutjar la seua sol·licitud per a inscriure a nombre de les dues el fill que va donar a llum una d’elles, de nacionalitat irlandesa, en no certificar que va ser concebut després d’un procés de reproducció assistida. El xiquet, Lennon, va nàixer el 30 de juliol i segons el jutge “únicament” havia de figurar en el Registre amb el nom de la mare gestant.

Segons ha explicat Torres, Registre Civil de Dénia els va comunicar ahir jueves la resolució a favor seu del recurs que van plantejar davant la Direcció general de Registres i Notariat (DGRN), perquè Lennon fóra reconegut com a fill de les dues, com ho eren des del seu naixement els seus dos germans.

I ha detallat que la resolució de la DGRN té data del dia 8 de febrer, l’endemà passat d’entregar davant el Ministeri de Justícia les més de 100.000 firmes que van arreplegar en la seua petició en la xarxa social ‘Change.org’.

“Encara no puc creure-ho. Ho hem aconseguit. D’ací a uns dies Lennon apareixerà en el llibre de família al costat dels seus dos germans i con les seues dues mares. Però no solament això. La manera en la qual està redactada a la resolució realment obri una nova porta per a totes les parelles de dones que vinguen darrere de nosaltres”, explica la parella en una carta d’agraïment des del seu web ‘moonmamas.eu’.

En l’escrit precisen que la Direcció General aclarix, en relació a l’article 44 de la Llei del Registre Civil del 2011, que “cal col·legir que la intenció del legislador ha sigut facilitar la determinació de la filiació dels fills nascuts en el marc d’un matrimoni format per dones, independentment que hagen recorregut o no a tècniques de reproducció assistida”.

“NOU CAMÍ”

La parella ha advertit que eixe posicionament “obri les portes d’altres opcions d’embaràs que fins ara no eren una opció per a les parelles de dones a Espanya”. Pel que s’han mostrat “plenes d’alegria” que s’haja “obert un nou camí per a moltes altres dones i els seus nadons”.

“Precisament va ser per açò que la nostra situació era un exemple pràctic de la gran necessitat que hi ha a Espanya de la llei per la igualtat LGTB que està redactant la Federació Espanyola LGTB”, han detallat.

La parella ha agraït “el suport i la força” rebuda a través de la petició que van crear en la xarxa social ‘Change.org’ i han ressaltat que “realment esta és una victòria de la gent, que ho hem aconseguit entre totes i tots i que realment constituïx un xicotet raig d’esperança en els temps que corren. L’amor mou muntanyes. Una abraçada i una gran enhorabona a totes!”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any