Tauroni demana declarar davant la jutgessa del cas Cooperació en les dos peces que seguixen en investigació

  • L'empresari Augusto César Tauroni, que complix sis anys de presó per la primera peça del cas Cooperació, ha demanat declarar voluntàriament davant la titular del Jutjat d'Instrucció número 21 de València, que instruïx altres dues parts separades en les quals està investigat al costat de l'exconseller Rafael Blasco, al seu equip en la Conselleria d'Immigració i Ciutadania i a altres persones per presumptes irregularitats en la concessió d'ajudes als països del Tercer Món.

VilaWeb
Redacció
20.02.2017 - 19:28

VALÈNCIA, 20 (EUROPA PRESS)

L’empresari Augusto César Tauroni, que complix sis anys de presó per la primera peça del cas Cooperació, ha demanat declarar voluntàriament davant la titular del Jutjat d’Instrucció número 21 de València, que instruïx altres dues parts separades en les quals està investigat al costat de l’exconseller Rafael Blasco, al seu equip en la Conselleria d’Immigració i Ciutadania i a altres persones per presumptes irregularitats en la concessió d’ajudes als països del Tercer Món.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en un comunicat, la magistrada ha assenyalat per a l’1 de març la declaració de Tauroni, pres després de la primera condemna en una causa que va jutjar el TSJCV. Eixe dia també declararan altres dos investigats en esta causa oberta per suposats delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, frau de subvencions, falsedat documental i suborn.

Es tracta de Fernando Cañete, empresari que facturava a les ONG i la seua esposa, Isabel Castillo, empleada de la Fundació Entre Pobles, després cridada Hemisferi.

Després de la dimissió de l’exconseller com a diputat autonòmic i la seua pèrdua d’aforament davant el TSJCV, el cas va retornar a Instrucció 21. En este temps, la titular d’este òrgan judicial ha imputat una persona més i ha pres declaració a més de 60 testimonis, 22 d’ells en el marc de la peça separada número dos, la que investiga les subvencions concedides per la Conselleria a diferents ONG en els anys 2009, 2010 i 2011.

En esta peça hi ha 23 investigats, entre els quals figuren l’exconseller Blasco, el que anara cap d’àrea de Solidaritat, Marc Llinares; l’exsecretaria general, Tina Sanjuán i l’empresari César Augusto Tauroni. Esta peça està oberta per delictes de suborn, malversació, prevaricació, falsedat i frau de subvencions.

La peça separada número tres, la que investiga el desviament de fons per a la construcció d’un Hospital a Haití, es troba en la recta final de la instrucció, després que la jutgessa haja pres declaració a 34 testimonis des que el TSJCV va retornar la causa. Hi ha 12 imputats, entre ells, Blasco, Llinares, Sanjuán i Tauroni.

Blasco i el seu equip ja van ser condemnats pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana a penes de presó per comprar diversos immobles amb fons públics destinats a la Cooperació i el Desenvolupament per a projectes a Nicaragua.

En la primera peça, després de la sentència del Suprem, Blasco va ser condemnat a sis anys i mitjà de presó i Augusto César Tauroni i Sanjuán, a sis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any