Serializados Fest: quan les sèries parlen de la vida

  • El festival de sèries fa un salt qualitatiu i duplica el nombre d’activitats. S'hi faran debats, documentaris i projeccions de les sèries més populars

VilaWeb
Redacció
08.04.2016 - 02:00
Actualització: 08.04.2016 - 07:37

Una classe magistral amb el creador de ‘The Wire’, la pre-estrena en primícia de la segona temporada de ‘Fear the Walking Dead’, un debat d’Antonio Baños i Toni Soler sobre correcció política i humor, la projecció de ‘Sequenced’, la primera sèrie en 360º… Són algunes de les propostes del Serializados Fest, un festival l’èxit del qual ha anat creixent com l’escuma. Es farà fins diumenge a diversos espais de Barcelona –principalment a l’Arts Santa Mònica i el cinema Maldà– i enguany duplicarà el nombre d’activitats programades.

L’objectiu del Serializados és de fer de les sèries de televisió un punt de partida per a parlar d’unes altres qüestions i, en això, la mostra d’enguany farà un gran salt qualitatiu. No únicament s’hi faran projeccions de capítols, sinó que hi haurà conferències de professionals del sector, estrenes, homenatges a les millors produccions de l’any i projeccions de documentaris inèdits.

Un dels reclams principals del festival és l’assistència de David Simons, el creador de ‘The Wire’. Ahir va inaugurar el festival amb una classe magistral i durant tot el cap de setmana participarà en diverses activitats, com ara una conversa amb Antoni Bassas sobre la política nord-americana a les sèries. A banda, s’hi faran debats en què es contraposaran algunes de les sèries de culte com ara ‘The Sopranos’ i ‘The Wire’, s’hi estudiarà la comèdia en femení a partir de les obres d’Amy Schumer, s’hi homenatjarà ‘Mad Men’ i un grup de joves creadors hi explicarà com emprendre un projecte propi.

Així mateix, s’hi projectaran una selecció de documentaris sobre la cultura pop televisiva i les sèries, com ara ‘Chuck Norris vs. Communism‘, una cinta que explica com la televisió va canviar la mentalitat del poble romanès fins al punt que es va revoltar contra el règim comunista de Ceaușescu; ‘Monty Python: The Meaning of Live‘, que tracta de la cara oculta del grup de còmics britànic; i ‘Beauty is Embarrassing’, que retrata el peculiar univers de Wayne White, el creador de sets i sèries de televisió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any