Ingredients:
400 g maduixots
350 g Philadelphia
4 iogurts grecs naturals
200 g nata líquida
100 g de sucre
150 g galetes Maria
60 g mantega
30 g gelatina
melmelada de maduixa

Elaboració:
Posem en remull la gelatina amb aigua freda.

Mentrestant, en un bol aboquem el formatge Philadelphia, els quatre iogurts, el sucre, i les quatre cullerades de melmelada de maduixa. Ho passem tot pel «túrmix» fins que quedi ben barrejat i fi.

En un pot posem la nata al foc, sense que bulli. Un cop calenta, hi tirem la gelatina ben escorreguda i ho remenem, sempre evitant que arribi a bullir. Quan la nata i la gelatina siguin ben desfetes les barregem amb la pasta que ja tenim preparada i ho tornem a passar pel «túrmix», fins que quedi ben fina.

Aixafarem les galetes Maria i les barrejarem amb la mantega, fins que quedi una pasta fina.

Preparem un motlle que es desemmotlli, de 24cm, amb paper vegetal a fons.  Fem una primera capa d’un centímetre amb la pasta de galeta Maria ben compactada. A sobre hi posem la pasta de maduixa, l’allisem bé, tapem el motlle amb paper film o amb un plat i el deixem reposar a la nevera d’un dia per l’altre.

L’endemà, traiem el motlle de la nevera i a sobre de la pasta hi posem melmelada de maduixa que haurem desfet amb una mica de gelatina, perquè quedi més consistent. Esperarem uns deu minuts que la gelatina qualli i hi col·locarem uns trossos de maduixot tallats finets pel voltant, a tall de guarniment.

Després, en compte, desemmotllem el pastís, tot passant un ganivet pels costats. I ja el podem servir.

Aquest mateix pastís, que no necessita forn, es pot fer amb altres fruites, com ara el kiwi i el mango.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]