Netflix preveu que en un termini de deu a vint anys tots els vídeos es veuran per internet

  • Hastings defensa que una bona manera de lluitar contra la pirateria de continguts audiovisuals és oferir una alternativa a un preu assequible

VilaWeb
Redacció
27.02.2017 - 19:33
Actualització: 27.02.2017 - 21:53

El fundador de Netflix, Reed Hastings, preveu que abans de vint anys la televisió convencional haurà deixat pas a un sistema en què tots els vídeos que veurem seran a internet. En una conferència al congrés mundial de mòbils, Hastings ha dit que Netflix volia encapçalar aquesta revolució i atènyer els cent milions d’usuaris aviat. Segons ell, la competència entre els actors del sector –com Amazon o Youtube– i els avenços en la tecnologia del streaming impulsaran aquesta revolució de la televisió per internet.

‘És molt engrescador de saber que Netflix està disponible a tot el món i que participa en una competició a tots els països en aquest meravellós sector audiovisual’, ha dit durant la conferència. També ha explicat que la seva plataforma anhela tenir el millor contingut que es pugui oferir i sense retards en els llançaments. ‘Hem portat la televisió allà on sempre havia d’haver estat, perquè l’usuari tingui sempre els continguts a disposició.’

Per Hasting, algunes dificultats habituals de la tecnologia streaming, com ara la incompatibilitat dels codis, han desaparegut amb Netflix, perquè ha esmerçat molts diners en la infrastructura de xarxes amb què treballa. L’empresa –ha assenyalat, va incloure la possibilitat de descarregar continguts en dispositius mòbils perquè els usuaris poguessin continuar veient els vídeos quan els manqués cobertura d’internet.

Sobre els continguts, Hastings ha dit que Netflix volia fer ‘grans històries i amb personatges que tinguin sentit’ i també diversificar al màxim l’oferta: des del drama històric de ‘The Crown’ a la distopia futurista de ‘Black Mirror’. En el terreny geogràfic, ha admès que volien adaptar els continguts als gusts locals, amb productes propis dels mercats on operen, combinats amb sèries de factura nord-americana. També ha posat d’exemple produccions com ‘Narcos’, una sèrie dels EUA, produïda parcialment amb capital francès i si fa no fa amb la meitat de diàlegs en espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any