Reducció de préssec de vinya, un acompanyament ideal

  • Recepta de la nutricionista Dolors Borau dins la sèrie 'Fruites d'estiu'

VilaWeb
Dolors Borau
26.08.2020 - 21:50

La nutricionista Dolors Borau presenta a VilaWeb la recepta de la reducció de préssec de vinya. Heus ací un altre article de la sèrie ‘Fruites d’estiu’.

Ingredients per a dos comensals

  • 1 préssec de vinya (el de carn groga i consistent) per a cadascú;
  • un raig d’oli d’oliva verge extra;
  • un bon raig de vi blanc o vermut o moscatell;
  • mig got petit de brou de verdures o de pollastre i, si no n’hi ha, d’aigua.

Preparació

  • Renteu els préssecs i peleu-los.
  • Amb un ganivet, feu-hi talls com si fossin meridians, i aneu separant-los del pinyol.
  • Poseu una paella al foc amb un rajolí d’oli.
  • Poseu-hi els grills a foc viu, primer de l’un costat, i de seguida, de l’altre.
  • Quan s’hagin marcat per totes dues bandes, tireu-hi el vi o licor triat i deixeu-ho reduir.
  • De seguida afegiu-hi el brou, que cobreixi tota la superfície de la paella, abaixeu la intensitat del foc i deixeu que faci xup-xup fins que el suc sigui espès.

Observacions

  • És un acompanyament ideal per a qualsevol carn: llom, pollastre rostit o a la planxa o al forn, una hamburguesa, unes costelles de xai…
  • També es pot menjar amb unes altres verdures: mongeta tendra, pastanaga, carbassó…
  • És un acompanyament deliciós i pot ser útil quan tenim préssecs que no han sortit tan gustosos com esperàvem i no en gaudim menjant-nos-els crus.

 

Valoració nutricional per a una persona. Font: Taula de composició d’aliments, CESNID-Publicacions de la Universitat de Barcelona, 2002

Interpretació de la taula

  • He pres per ració d’acompanyament la meitat d’un préssec.
  • És un acompanyament molt lleuger que no afegeix calories al plat de carn i que ajuda a pair-les i a desgreixar, perquè té un punt àcid.
  • Es conserva molt bé a la nevera per menjar-ne l’endemà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any