Recortes Cero posa d’exemple Donald Trump per defensar el no a la independència

  • La campanya consistirà en una cinquantena d'actes a les principals poblacions de Catalunya amb el lema 'No volem murs ni de Trump ni de Puigdemont'

VilaWeb
Redacció
29.05.2017 - 22:00
Actualització: 30.05.2017 - 07:51

La coordinadora de Catalunya de Recortes Cero va començar fa pocs mesos la campanya pel no a la independència i ara ha aprovat de fer una campanya a tot el territori per defensar la unitat del poble treballador i dir no a la independència. La campanya consistirà en una cinquantena d’actes a les principals poblacions de Catalunya amb el lema ‘No volem murs ni de Trump ni de Puigdemont’.

Aquesta agrupació considera que les polítiques del govern català afecten de la mateixa manera catalans, bascs i andalusos i defensen una lluita unida per a combatre la precarietat, les desigualtats i garantir els serveis bàsics com ara la sanitat o l’educació. ‘Separar els pobles promovent divisions, enfrontant-los i aixecant murs pretén sempre augmentar el control sobre aquests pobles’, diuen. I posen d’exemple les polítiques del president nord-americà, Donald Trump.

‘Volem defensar des de l’esquerra la unitat del poble treballador de totes les nacionalitats i regions d’Espanya’, diu Núria Suárez, portaveu de Recortes Cero, que considera que els presidents català i espanyol són ‘dues cares de la mateixa moneda’: ‘Van votar junts la reforma de laboral, la reforma de les pensions i la llei mordassa’, afegeix.

Qui és Recortes Cero?
Recortes Cero és una agrupació electoral que es va presentar a les últimes eleccions espanyoles i catalanes i que té per eixos principals la redistribució de la riquesa i, com diu el nom, la fi de les retallades. Segons Núria Suárez, la seva campanya no és pas per a demanar el no del referèndum, sinó un gest significatiu en un escenari en què els partidaris del no a la independència no fan cap moviment fora dels parlaments.

‘El centre de la campanya és defensar la unitat del poble treballador perquè sobre aquest punt hi ha molta confusió. S’han acabat identificant els partits d’esquerra amb l’independentisme, una associació que funciona’, va explicar Suárez a VilaWeb. I afegeix: ‘Els valors d’esquerres són els d’unitat, col·laboració, solidaritat i un projecte en comú, com quan es va lluitar contra el franquisme.’

Malgrat que la formació defensa el dret d’autodeterminació, no veu amb bons ulls el referèndum perquè, segons que diuen, és encapçalat per aquells que fomenten la divisió i l’enfrontament. ‘És un projecte promogut per Artur Mas i Carles Puigdemont que són com Rajoy, cares de la mateixa moneda, la moneda de la banca i del gran capital.’ És per això que no saben si participaran en el referèndum, però sí que defensen el no a la independència.

El seu lema: repartiment de la riquesa
En les eleccions espanyoles, aquesta agrupació electoral va obtenir un suport molt tímid, 55.000 vots, el 0,22% del total, malgrat que era una de les cinc formacions que es presentava en les cinquanta-dues circumscripcions electorals, juntament amb PP, PSOE, Ciutadans i Podem. El seu lema és redistribuir la riquesa, i a les eleccions van proposar mesures com aquestes: un salari mínim de 1.000 euros i un màxim de 10.000, apujar l’impost de societats als bancs fins al 50%, crear banca pública i no pagar el deute fins que la desocupació no baixi del 10% o l’economia espanyola no creixi a un 3%.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any