Recepta: canelons d’espinacs, formatge de cabra, pinyons i tòfona

  • Un nou lliurament de receptes encarades a les festes de Nadal

VilaWeb
Neus Cuscó
08.12.2018 - 22:00
Actualització: 08.12.2018 - 22:10

Ingredients:
(per a 4 persones)
12 plaques de caneló
2 manats d’espinacs
250 g formatge de cabra en corró
una ceba grossa
50 g de pinyons
20 g farina
250 g de llet
30 g de mantega
50 g de formatge parmesà ratllat
sal i pebre
una mica de salsa de tomàquet
una mica de tòfona

Per a fer la beixamel:
40 g de farina
500 g de llet
50 g de mantega
sal, pebre i nou moscada

Elaboració:
Bullim els espinacs set minuts i els escorrem. Els reservem.
Posem oli a la paella i sofregim els pinyons i els reservem també.
En la mateixa paella, sofregim la ceba picada. Hi afegim els espinacs i el formatge de cabra desfet (sense la cotna) i hi incorporem els pinyons. Per amorosir la pasta, hi afegim una cullerada de farina, una mica de mantega i una mica de llet. Ho deixem refredar.
Bullim les plaques de caneló amb aigua, sal i un raig d’oli. Les escorrem i les col·loquem un drap a sobre.

Fem la beixamel: en un cassó posem la mantega i, una vegada desfeta, hi afegim la farina. L’enrossim, hi anem tirant la llet i ho remenem. Hi afegim sal, nou moscada i pebre negre mòlt sense deixar de remenar. Quan la beixamel faci el primer bull, la retirem del foc i la continuem remenant amb el batedor (de batre ous a mà o de deixatar sopes).
Posem una mica de pasta d’espinacs a sobre de cada placa i muntem els canelons.
Agafem una plata d’anar al forn. A la part de sota posem una mica de salsa de tomàquet. Després els canelons i a sobre la beixamel. Hi tirem formatge ratllat, una mica de tòfona ratllada i uns quants pinyons al damunt. Posem a gratinar la plata al forn al voltant d’un quart d’hora, depenent del forn.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any