Recepta: Braç de gitano de salmó fumat

  • Una idea de darrera hora per a l’àpat de cap d’any

VilaWeb
Neus Cuscó
29.12.2018 - 22:00

Ingredients:
Per a fer la pasta de pa de pessic:
4 ous
1 cullerada petita de llevat Royal
1 cullerada de sucre de glassa
un polsim de sal
40 g de farina
40 g de Maizena
un motlle pla de 30 x 40 cm

Per al farciment:
4 ous durs picats
8 barreteres de surimi
200 g de cuetes de gamba bullides
1 alvocat
suc de llimona
200 g de salmó fumat tallat prim

Per a la salsa:
200 g formatge Philadelphia
200 g de maonesa
sal, pebre negre

Per a guarnir el plat:
Tomàquets cherry, ou filat, amanida variada, cibulet, alvocats…

Elaboració:
Comencem fent la pasta de pa de pessic: en un bol posem els ous ben batuts, amb el sucre, la sal, la farina i la Maizena barrejada amb la cullera petita de llevat Royal. Ho remenem tot ben remenat, que en quedi una pasta. La posem dins el motlle, que haurem folrat amb paper de forn i untat amb mantega. Ha de quedar un pa de pessic molt fi i prim. L’enfornem uns vuit minuts a 180°. Una vegada cuit, l’emboliquem amb el mateix paper, per donar-li la forma cilíndrica, i el cobrim amb un drap humit.

A l’hora de farcir el pa de pessic, el desemboliquem i li traiem el paper. Posem una primera capa de salsa, que fem barrejant la maonesa i el formatge Philadelphia. Després, hi posem el surimi, l’ou picat, les cuetes de gamba tallades petites, l’alvocat també a trossos petits (haurem posat una mica de suc de llimona sobre l’alvocat perquè no s’ennegreixi).

Amb cura, muntem el braç de gitano, donant forma cilíndrica al pa de pessic farcit. Per sobre, el cobrim amb les llesques fines de salmó. Pel voltant acabem guarnint la plata amb tomàquets cherry, ou filat, amanida tallada petita, alvocat, cibulet, etc.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any