Prop de 3.000 alumnes s’examinen aquest dissabte de les proves d’aptitud per ser mestre

  • Un total de 2.892 alumnes s'examinen aquest dissabte de la nova prova d'aptitud personal (PAP) per accedir als graus en Educació infantil i primària, que es desvincula de les proves d'accés a la universitat(PAU) i que faran tots els estudiants de Batxillerat i cicles formatius de grau superior que volen accedir a aquestes carreres.

VilaWeb
Redacció
17.06.2017 - 10:25
Actualització: 17.06.2017 - 10:39

BARCELONA, 17 (EUROPA PRESS)

Un total de 2.892 alumnes s’examinen aquest dissabte de la nova prova d’aptitud personal (PAP) per accedir als graus en Educació infantil i primària, que es desvincula de les proves d’accés a la universitat(PAU) i que faran tots els estudiants de Batxillerat i cicles formatius de grau superior que volen accedir a aquestes carreres.

La nova PAP consta de dos exàmens: un de competència comunicativa i raonament crític, de dues hores de durada, i un altre de competència logicomatemática, d’una hora i mitja, segons ha informat la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat.

L’examen de competència competència comunicativa i raonament crític consta de tres seccions i, mitjançant diverses tipologies d’exercicis, avalua la comprensió lectora, la capacitat de síntesi, l’expressió escrita i el domini del sistema lingüístic, mentre que el de competència logicomatemática té dues seccions amb un total de 25 preguntes.

La PAP es considera superada amb la qualificació d’apte, que s’obté quan la mitjana aritmètica de tots dos exàmens és igual o superior a cinc punts sobre deu, sent necessari que cada examen tingui una qualificació igual o superior a quatre.

Una vegada superada la PAP té validesa indefinida i la qualificació es coneixerà a partir del 28 de juny, dia en què també es coneixeran els resultats de les proves d’accés a la universitat (PAU), realitzades aquesta setmana i a la qual es van enfrontar 32.055 alumnes.

La PAP es va implementar en el curs 2014-2015 en el marc del programa de millora i innovació en la formació de mestres (MIF) que les universitats impulsen amb el suport del Govern per avançar en l’atracció de l’alumnat millor preparat per cursar els graus d’educació infantil i primària.

Fins al curs passat, la PAP solament demanava requisits de llengua i estava vinculada a les matèries de Llengua i literatura catalana i de Llengua i literatura castellana de les PAU.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any