Professors demanen a Marzà que “entre en raó” i blinde Filosofia el pròxim curs perquè “encara hi ha temps”

  • Representants de l'Assemblea de professors de Filosofia han dut a terme este dimecres una concentració davant la seu dels Corts Valencianes per a llançar al conseller d'Educació, Vicent Marzà, el missatge que "encara hi ha temps" per a blindar la matèria el curs pròxim i no esperar el 2018-2019 perquè això suposarà que dos generacions patisquen eixa "desgràcia educativa".

VilaWeb
Redacció
05.07.2017 - 15:46
Actualització: 05.07.2017 - 20:46

VALÈNCIA, 5 (EUROPA PRESS)

Representants de l’Assemblea de professors de Filosofia han dut a terme este dimecres una concentració davant la seu dels Corts Valencianes per a llançar al conseller d’Educació, Vicent Marzà, el missatge que “encara hi ha temps” per a blindar la matèria el curs pròxim i no esperar el 2018-2019 perquè això suposarà que dos generacions patisquen eixa “desgràcia educativa”.

Precisament, ahir Marzà confirmava que la Història de la Filosofia serà obligatòria en segon de batxillerat en el curs 2018-2019 i explicava eixa data per la conveniència d’aprovar el decret de secundària que prepara el seu departament per a donar “una solució integral” a l’etapa.

Sobre este tema, el portaveu de l’assemblea de docents de Filosofia, Ángel Vallejo, ha explicat a Europa Press que el que espera este col·lectiu és que “el conseller i el seu equip, que sempre ens han tractat bé i ens han rebut, rectifiquen i traguen una ordre o instrucció urgent per a blindar l’assignatura ja el curs que vé”.

“Es podria fer, ja s’ha fet abans”, ha asseverat Vallejo, que ha confiat que Marzà “entre en raó”. “Som aliats, no enemics, la Conselleria està fent coses bones i seria la guinda a una bona gestió”, ha postil·lat.

Este portaveu ha recalcat que la petició que realitza l’assemblea no és per a ells mateixos, sinó per als alumnes, que són “els principals afectats”, posat tant la Filosofia d’ESO com la Història de batxillerat són assignatures “fonamentals per a una educació crítica i transversal”.

Per açò, l’assemblea té previstes més accions. Entre elles, s’ha remès als ajuntaments de la Comunitat mocions en les quals s’insta la Conselleria a blindar la matèria i que “ja han recolzat una trentena de consistoris”. Així mateix, s’ha elevat una queixa al Síndic de Greuges –“perquè s’està incomplint un mandat unànime dels Corts”– i s’ha demanat el suport al Consell Valencià de Cultura.

PODEM: “NO HI HA EXCUSES CONSISTENTS”

També s’ha unit a la protesta el diputat autonòmic i secretari general de Podem, Antonio Estañ, que ha criticat que el conseller Marzà no blinde ja la matèria en el curs 2017-2018 “malgrat l’acord unànime aconseguit en Els Corts Valencianes en este sentit”, al mateix temps que ha insistit a assenyalar que “no hi ha excuses consistents per a no complir-ho el curs que comença al setembre”.

Estañ ha retret al conseller que esta decisió “suposa incomplir un mandat dels Corts Valencianes i de nombrosos ajuntaments, que han aprovat mocions en este sentit, i ha remarcat que, a més, es tracta d’una reivindicació dels sindicats i nombroses AMPA”.

El representant de Podem ha instat a reflexionar sobre les conseqüències que pot originar l’absència de la Filosofia de les aules, “amb el que suposa per a la supervivència de l’assignatura i per a la nostra educació”.

Finalment, Estañ ha reiterat que és “incomprensible que el Consell format per PSPV i Compromís aplique de forma estricta la LOMQE quant a la matèria de Filosofia, actitud que es contraposa a la de la majoria de les comunitats autònomes que sí van apostar per protegir de forma activa esta assignatura”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any