Passió pels noms propis

  • La Societat d'Onomàstica, refundada fa dos anys, presenta el tercer número de la revista Noms i un nou anuari acadèmic

VilaWeb
Redacció
13.01.2016 - 22:00
Actualització: 13.01.2016 - 22:07

La Societat d’Onomàstica fou fundada el 1980 per fomentar l’inventari, l’estudi i la defensa del noms propis (onomàstica), de persona (antroponímia) i de lloc (toponímia) de les terres de parla catalana. Des d’aquell any va començar a publicar un butlletí interior, que, arran d’una crisi institucional i financera, el 2013 va haver d’aturar-se després de 123 números.

Però gràcies a l’entrada d’una junta renovada, fa dos anys aquella publicació es va reconvertir en la revista Noms, ‘una eina de difusió i de divulgació de l’onomàstica, en tots els seus aspectes’, a través d’articles signats, notícies i un apartat de novetats bibliogràfiques. Al desembre se’n va publicar el tercer número, que com els anteriors es pot descarregar en format pdf.

La voluntat de la nova junta és complementar la revista amb una altra publicació, Onomàstica, un anuari acadèmic amb continguts més especialitzats i amb col·laboradors del país i de fora. Al primer volum, presentat també al desembre i en format digital, hi ha articles de Pierre-Henry Billy, José Castillo Gil, Fèlix Bruguera, Xavier Espinach, Fernando Julián, Jordi Verdaguer, Jordi J. Costa i Anna V. Tsepkova.

Totes dues publicacions són obertes a la participació dels socis de la Societat Onomàstica i també de ‘les persones que comparteixen el seu ideari i els principis en pro de l’onomàstica’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any