L’Observatori Contra l’Homofòbia de Catalunya alerta d’un augment de la violència contra les persones LGTBI

  • Demana d'habilitar un servei d'atenció nocturn després d'haver denunciat, una parella, una nova agressió

VilaWeb
ACN
02.06.2019 - 14:01
Actualització: 02.06.2019 - 19:01

L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) de Catalunya adverteix de l’increment de la violència contra les persones LGTBI. En un comunicat explica que enguany ja ha registrat setanta incidències, un 30% més que no el 2018. L’alerta arriba després d’haver denunciat, una parella de dos nois de 18 i 21 anys, una agressió homòfoba al parc de Joan Miró de Barcelona divendres a la nit.

L’OCH, que els ha assistits, proposa a l’Ajuntament de Barcelona i a la Conselleria de Benestar Social i Família de la Generalitat d’habilitar un servei d’atenció a víctimes nocturn per WhatsApp amb psicòlegs i advocats per a atendre-les d’una manera ‘còmplice i amable’.

Segons el president, Eugeni Rodríguez, a Catalunya la seguretat de les persones LGTBI és en perill a l’oci nocturn. Rodríguez, que denuncia un brot de violència a la nit, ‘tant verbal com física’, i causada majoritàriament per joves, sovint menors, insta tant a l’Ajuntament de Barcelona com a la Generalitat a abordar la qüestió per tal de cercar-hi solucions.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any