Apareix un nou objecte misteriós: ara un obelisc amb inscripcions egípcies a l’albereda de Santes Creus

  • Les inscripcions egípcies que hi ha a les cares del monòlit diuen "Comença el joc"

VilaWeb
Redacció
11.04.2021 - 14:18
Actualització: 11.04.2021 - 18:54

Després de l’aparició d’un monòlit metàl·lic a la platja de sa Conca de S’Agaró (a Platja d’Aro, Baix Empordà) sense que ningú en reivindiqués l’autoria, ha aparegut un altre petit monument metàl·lic a Catalunya. Aquest cop, i segons que publica el Diari de Tarragona, a l’albereda de Santes Creus, al municipi d’Aiguamúrcia (Alt Camp). A diferència del de Platja d’Aro, es tracta d’un obelisc amb inscripcions egípcies a cada cara de l’objecte. Segons que informa el diari, en una hi diu “the”, en una altra “game” i a la tercera “starts”, que traduït de l’anglès vol dir “Comença el joc“.

Segons sembla, l’obelisc és fet d’alumini o d’acer inoxidable i està fet amb tres peces soldades. No té fonaments, sinó que s’aguanta sobre la base triangular que el conforma. Al punt de l’albereda de Santes Creus, on ha estat col·locat no s’hi pot arribar en cotxe, tot i que la carretera que uneix Santes Creus amb Aiguamúrcia és a pocs metres de distància.

VilaWeb
VilaWeb

Davant l’expectació de la troballa, l’equip de govern es reunirà la setmana vinent per decidir quin ús li donen i per esbrinar més detalls sobre la peça, com per exemple la seva autoria i la seva finalitat. “Preguntarem a Medi Ambient; no sabem si és una promoció d’alguna empresa”, ha dit la batllessa Dolors Palma. I ha afegit: “Podria ser un reclam més per al municipi perquè té una repercussió mundial. Veurem si és possible mantenir-ho aquí, perquè no sabem si durarà molt”. A Platja d’Aro es va decidir d’instal·lar-lo al parc dels Estanys perquè uns joves el van tombar quan era a la platja.

Aquesta mena de figures ja han aparegut arreu del món sense que encara sigui clar quin objectiu hi ha al darrere ni si les distribueix un mateix grup. El primer es va trobar en un desert de l’estat de Utah, als Estats Units, però més tard en van aparèixer a Turquia, el Regne Unit, Romania, els Països Baixos i Espanya. La característica comuna és que han aparegut de sobte i ningú no en reivindica l’autoria, però se sospita que es pugui tractar d’una campanya publicitària.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any