• La cursa va començar en un dia càlid i assolellat i les previsions meteorològiques no van predir la forta caiguda de les temperatures

Europa Press
23.05.2021 - 12:56

Vint-i-una persones han mort i vuit han resultat ferides en una ultramarató de camp a través de 100 quilòmetres a la província nord-occidental xinesa de Gansu, a causa del clima extrem, que els va causar hipotèrmia.

Els competidors estaven entre el quilòmetre 20 i 30 de carrera, en el remot Bosc de Pedres del Riu Groc, en el comtat de Jingtai, quan van ser colpejats per calamarsa, pluja gelada i vents huracanats al voltant de les 13.00, hora local, de dissabte, ha informat l’agència de notícies xinesa Xinhua.

L’agència ha explicat que les condicions per als corredors es van tornar difícils, ja que la temperatura de l’aire va baixar a gairebé zero graus centígrads. Alguns dels 172 participants van desaparèixer i la cursa es va aturar.

Encara que els organitzadors de la cursa van intentar rescatar a alguns corredors, només els primers 24 quilòmetres del recorregut es poden fer amb cotxe, segons la web de notícies xinesa The Paper.

Posteriorment, les autoritats locals van posar en marxa una resposta d’emergència en la qual van participar uns 700 rescatistes.

La cursa va començar en un dia càlid i assolellat i les previsions meteorològiques no van predir la forta caiguda de les temperatures.  Encara que els organitzadors van exigir als competidors que portessin una manta de supervivència d’emergència, els supervivents diuen que van ser insuficients i que van ser destrossades pels forts vents.

Entre els morts es troben Liang Jing, guanyador de totes les edicions anteriors de la cursa, així com el corredor amb discapacitat  auditiva Huang Guanjun, que va guanyar la marató als Jocs Paralímpics Nacionals de 2019.

El batlle de la ciutat de Baiyin, responsable de l’organització de l’esdeveniment, s’ha disculpat públicament i ha transmès el seu “més sentit condol” a les famílies dels participants. Segons els informes, el comitè provincial del Partit Comunista de Gansu ha començat a investigar l’incident.